Amintiri de turist în Costineştiul de altădată: „Înainte de Dubai şi de Ibiza au fost Obeliscul şi Disco Ring“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costineşti altădată FOTO Vederi din trecut
Costineşti altădată FOTO Vederi din trecut

Nostalgicii vacanţelor de altădată retrăiesc clipele petrecute pe litoralul românesc, în perioada comunistă, singura destinaţie care le era permisă, între hotare.

Pe pagina de Facebook costinesti.ro, adulţii povestesc cum era litoralul pe vremea copilăriei lor, când toate drumurile duceau la Costineşti şi nu la Nisipurile de aur de pe litoralul bulgăresc, sau în destinaţii exotice.

„Înainte de Ibiza a fost Disco Ring. Când Florin nu era Salam, doar Piersic, iar maică-ta suspina la "Noapte albastră" de la (sau direct la) Cotabiţă, taică-tu lălăia versuri de la Modern Talking (fără să ştie engleză), purta pantaloni evazaţi şi se credea Brusli sau Cichicean, depinde câte Azuga sau Gambrinus (bere - n.n.) avea la bord. 

Bineînţeles că se întâlneau în gara lor cea mică de la Costineşti şi se priveau în ochi să vadă cât le e de frică, pentru că pe vremea aia nu exista BlaBlaCar, smartphone şi dreptul la liberă exprimare. 

Dacă ai peste 40 de ani, probleme cu articulaţiile, burtă şi chelie, atunci hai înapoi în Costineşti, să îţi aminteşti tinereţea - dacă te mai ajută memoria. Epava e tot acolo unde ai lăsat-o“, scrie un internaut.

obelisc costinesti foto costinesti.ro

Obeliscul Colecţie costinesti.ro

În mesajul postat pe pagina de Facebook este un îndemn şi pentru tinerii de astăzi: „Şi dacă ai 19 de ani poţi s-o arzi retro/vintage/eco/bio/vegan/sărăkie pe stilul minimalist la fel ca babacii tăi; ei o făceau înainte ca asta să fie la modă. Cu conserve de pateu şi brânză cu roşii la cort, pe plajă. Poţi să cânţi la fel de prost la chitară ca să agăţi puştoaice intelectuale, exact cum s-au combinat şi ai tăi. Fix tot la Obelisc. Poţi să te duci în continuare la Ring să faci aerobic pe muzica ta preferată de care o să râdă copiii tăi. Povestea merge înainte“.

Vox maris colecţie Andrei partos

Vox Maris Colecţie Andrei Partoş

În anii '70-'80, Costineştiul nu dormea niciodată. Concerte de plajă, festivaluri de rock, folk, jazz, întreceri, concursuri de miss, dans de dimineaţa până a doua zi la răsăritul soarelui sunt numai câteva dintre evenimentele care atrăgeau vară de vară tinerii din România şi de peste hotare. Era singurul loc unde discotecile se închideau la răsăritul soarelui, unde postul Radio Vacanţa transmitea în direct şi unde toţi erau egali. Nu banii din buzunar făceau legea, ci doar spiritul de distracţie şi de aventură.

Tot ceea ce a mai rămas din Costineştiul de altădată este Obeliscul. Din păcate, nu mai este cel original, primul fiind distrus de inundaţiile din vara anului 2005.

    

Vă mai recomandăm:

FOTO VIDEO Turistă suedeză în anii '80: „Plaja din Mamaia e cea mai bună din Europa“. De ce nu mai avem turiştii străini de altădată pe litoralul românesc

Cum s-a dus farmecul de altădată din Vama Veche: de la ţinutul sălbatic al anilor '80, străbătut de turme de mioare, la refugiul destrăbălării tinerilor rebeli 

FOTO Farmecul de altădată al boemului 2 Mai: locul unde domnii de la Bucureşti se dezbrăcau de haine şi de griji

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite