Alegeri Republica Moldova. „Votul este decisiv şi pentru Basarabia şi pentru România“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Basarabenii care au venit să-şi exercite dreptul de vot la Constanţa spun că votul este decisiv. În cazul în care nu vor câştiga partidele pro europene, Republica Moldova se va întoarce în timp şi firavele realizări din ultimii ani vor dispărea într-o clipă.

„Dacă vor câştiga pro ruşii, Putin poate deschide un nou front în partea de sud a Basarabiei. Publicaţiile ruseşti vorbesc deja despre o republică separatistă a Basarabiei“, spune Alexandrin Moiseev, de 25 de ani.

Spune că este un vot decisiv nu numai pentru Moldova, dar şi pentru România, întrucât Vladimir Putin poate deschide un nou front şi poate disloca la graniţă armata din Ucraina. 

image

Se vorbeşte despre includerea în viitoarea republică a mai multor teritorii, printre care şi Chilia şi Ismail. Acest lucru ar stopa procesul de integrare europeană. 

Tânărul trăieşte de mai mulţi ani în România. Aici a făcut facultatea şi aici munceşte ca jurist. 
 

Cunoaşte mulţi basarabeni care au aici diverse afaceri. Mulţi sunt medici stomatologi cărora le merge bine.

Nu cunoaşte pe nimeni care s-a întors în Republica Moldova să-şi continue acolo afacerile sau să-şi fi deschis un cabinet medical din cauza legislaţiei învechite. 

image

Constantin şi Victoria Berlidă au venit la vot împreună cu cei doi copii ai lor. Spun că au votat pentru un viitor mai bun. S-au născut unul în Bălţi, celălalt în Cahul. Din 1996 sunt în România, unde au urmat cursurile unor facultăţi. Unul este traducător, iar celălalt economist.

Nu ştiu dacă se vor mai întoarce vreodată în Moldova.  


Mai mulţi basarabeni care au venit să-şi exercite dreptul de vot la secţia de votare care s-a amenajat la Constanţa s-au trezit că nu pot vota întrucât nu au paşaportul la ei. 

Ei spun că actul oficial este expirat şi li s-a părut normal să vină la urne doar cu actul de identitate. 

Norin Revencu şi Ana Mara Tăuleanu sunt studenţi la ASE Bucureşti. La acest sfârşit de săptămână au venit în Constanţa pentru a-şi vizita prietenii de la malul mării.

image

Şi-au făcut timp şi au trecut şi pe la secţia de votare.

Cei doi tineri şi-au găsit deja de lucru în România, dar spun că au mers la vot pentru viitorul Moldovei. Sunt pro europeni şi vor ca şi ţara lor să meargă în această direcţie. 

În Constanţa trăiesc aproximativ 400 de studenţi moldoveni. În total, în Constanţa trăiesc aproximativ 600 de moldoveni.
 

Ei au de ales trei formaţiuni politice pro europene şi alte trei pro ruse.

 

Vă mai recomandăm:

Vot geopolitic: între Uniunea Europeană şi Uniunea Vamală a Moscovei

Tot ce trebuie să ştii despre scrutinul din 30 noiembrie

Alegeri Republica Moldova: numărul buletinelor de vot a crescut

Fugarul Renato Usatîi, conferinţă de presă la Moscova: Votaţi cu Patria, să fie un vot de protest! Fac din Ambasada SUA un club de karaoke

Partidul Patria al lui Renato Usatîi, exclus definitiv de la alegeri

VIDEO Renato Usatîi şi filiera criminală din Federaţia Rusă

Structurile paramilitare ale Tiraspolului vor crea obstacole în timpul alegerilor de duminică

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite