15 pompieri militari infectaţi cu coronavirus la detaşamentul Cernavodă al ISU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ISU Dobrogea
FOTO: ISU Dobrogea

Numărul angajaţilor din detaşamentul Cernavodă al ISU Dobrogea, îmbolnăviţi cu COVID-19, a ajuns la 15. Tot acolo un pompier militar a fost răpus de coronavirus.

Detaşamentul Cernavodă al ISU Dobrogea a devenit un focar de infecţie cu coronavirus. 15 pompieri militari au fost testaţi pozitiv, iat înainte de Paşti un alt pompier a murit infectat cu acest virus.

„S-au mai confirmat cu covid-19 colegi din cadrul detaşamentului Cernavodă. Aceştia sunt internaţi, în stare stabilă, fiind asimptomatici, fară probleme”, transmite ISU Dobrogea.

Zilele trecute numărul pompierilor din detaşamentul cernavodă, testaţi pozitiv, a ajuns la 10, iar acum au mai fost testaţi încă 5, tot pozitiv.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă face precizarea că după primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice şi a Direcţiei de Sănătate Publică, pentru prelevarea imediată de probe pentru toţi contacţii apropiaţi.

„Menţionăm faptul că nu a fost afectată activitatea Detaşamentului, a fost mărită capacitatea operaţională . Avem resursele necesare pentru toate interventiile şi vom răspunde prompt la toate apelurile 112”, adaugă cei din conducerea ISU Dobrogea.

La nivelul tuturor subunităţilor ISU Dobrogea s-a realizat decontaminarea acestora, au fost luate măsuri pentru dezinfecţia şi igienizarea spaţiilor, precum şi a suprafeţelor care sunt atinse frecvent.

„Manifestăm o precupare deosebita pentru protejarea personalului propriu, cu accent pe verificarea modului de respectare a procedurilor pentru cazurile cu suspiciune sau confirmate Covid-19, în ceea ce priveşte echiparea corespunzătoare a personalului şi decontaminarea după fiecare intervenţie, atât a personalului, cât şi a tehnicii de intervenţie”, se mai arată în comunicatul ISU Dobrogea.

Pe aceeaşi temă:

Focar de coronavirus la un detaşament al ISU. Un pompier a murit, iar 10 sunt confirmaţi cu COVID-19

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite