VIDEO Ce mesaj i-au transmis cei 100 de poştaşi clujeni lui Cioloş: „Au nişte indemnizaţii nesimţite“. Răspunsul premierului i-a nemulţumit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Dacian Cioloş a fost aşteptat, trei ore, de circa 100 de poştaşi la ieşirea de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj, unde a participat la inaugurarea Institutului de Cercetări Horticole şi Avansate al Transilvaniei. Aceştia i-au cerut majorarea salariilor şi demiterea conducerii Poştei Române şi a membrilor Consiliului de Administraţie.

Poştaşii i-au cerut să fie a treia parte din cadrul negocierilor de majorare a salariilor şi să dispună demiterea conducerii arătând că „nu e normal ca membru din Consiliul de Adminsitraţie să fie membru şi în alte 5 consilii de administraţie“, dar şi că „aşa nu se mai poate“.

Cioloş a susţinut că a vorbit cu ministrul de resort, ştie despre negocieri şi „o să văd ce o să pot face“. Poştaşii întrebaţi de un lider sindical dacă sunt mulţumiţi de răspunsul premierului, au strigat în cor: „Nu!“. 

image

„Vă rugăm pe această cale că nu se  mai poare continua aşa să demiteţi de urgenţă conducerea companiei, Consiliul de Administraţie şi să se dezamorseze această situaţie conflictuală care este în Poşta Română“, a afirmat liderul poştaşilor clujeni, Carol Şinka, la începutul discuţiei cu premierul.  

Acestuia, Cioloş i-a răspuns că a discutat săptămâna trecută cu ministrul Comunicaţiilor care i-a spus că negocierile sunt în curs.

Un alt poştaş venit la protest a atras atenţia premierului declarând că reprezentanţii conducerii companiei îi ameninţă că nu le vor plăti aceste zile de grevă.

„Nu pot să vă dau de acum un răspuns“, a adăugat Cioloş.  

Poştaşii clujeni i-au reamintit că problemele de care vorbesc durează deja de luni bune, iar problema e „managementul prost“ al conducerii actuale.

„Cum e posibil ca în statul român unul să fie membru în 5 consilii de administraţie? Noi chiar nu avem români? Suntem într-un mediu universitar, sunt o grămadă de tineri care pot să conducă România, dar nu acelaşi politruc“, a declarat un alt poştaş.

Liderul sindical i-a cerut lui Cioloş să fie verificate salariile conducerii Poştei Române, indemnizaţiile de conducere. „Au nişte indemnizaţii nesimţite, câte 3.000-4.000 de lei fără a face nimic pentru această companie“, a subliniat Şinka.

Potrivit acestuia, mesajul lor e acelaşi cu al poştaşilor din toată regiuneaşi din toată ţara: „Atâta timp cât nu se va demite conducerea companiei, salariaţii sunt deciţi să stea tot aşa. Nu facem bine companiei, nu facem bine ţării. trebuie dezamorsat acest conflict. Vrem majorări salariale şi demiterea acetsi conduceri“. 

Răspunsul premierului: „O să văd când mă întorc la Bucureşti“. Poştaşii i-au spus lui Cioloş să se implice ca a treia parte în dialog. „O să se implice doamna ministru“, a declarat acesta, iar apoi şi-a continuat vizita la Cluj.

Discuţia dintre Cioloş şi postaşii clujeni. Poştaş: „Vrem să se verifice salariile conducerii Poştei. Au nişte indemnizaţii nesimţite“

Mai puteţi citi:

Premierul Dacian Cioloş, la inaugurarea Institutului de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei. Investiţie de 62 de milioane de lei unică în România

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite