VIDEO Acuzaţii la adresa şefului Biroului învăţământ - cultură din Primăria Cluj, care a spus că drama de la Colectiv a fost cauzată de „invocarea spiritelor malefice“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Ţene la o manifestaţie a Noii Drepte din 2015. FOTO:  Balázsi-Pál Előd
Ionuţ Ţene la o manifestaţie a Noii Drepte din 2015. FOTO:  Balázsi-Pál Előd

Szakáts István, preşedintele Fundaţei Altart, îl acuză pe Ionuţ Ţene, şeful Biroului învăţământ, cultură, culte, sport din Primăria Cluj, de încălcarea legii, deoarece a făcut propagandă pentru Partidul România Unită, deşi era funcţionar public. Ţene este o prezenţă nelipsită de la marşurile „Noii Dreapte” şi este autorul unui articol în care spunea că tragedia de la Colectiv a fost cauzată de „invocarea spiritelor malefice de Halloween”.

„Pot spune, în sfârşit, după 20 de ani, se creează un partid şi o forţă politică autentic românească. Un partid care reprezintă interesele românilor şi numai ale românilor, Partidul România Unită. (...) Partidul România Unită este viitorul României, nu altcineva, nu altceva şi nu alt partid. (...) Trebuie să facem o Românie frumoasă, strălucitoare ca soarele, pentru asta toţi trebuie să luptăm”, spunea la începutul anului 2016, la un congres al Partidului România Unită (PRU) Ionuţ Ţene, pe vremea când era doar un funcţionar public. El este, din luna iunie, şeful Biroului învăţământ, cultură, culte, sport, societate din cadrul Primăriei Cluj-Napoca. 


Szakáts István, preşedintele Fundaţei Altart, şi unul dintre cei mai activi membri ai societăţii civile clujene, îl acuză pe Ionuţ Ţene, de încălcarea legii Legii nr. 161 din 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. „În 2016 Ţene Ioan Vasile era inspector de specialitate în cadrul Biroului învăţământ, cultură, culte, sport, societate din cadrul Primăriei Cluj-Napoca. Legea nr.161/2003, Art.98, (2) arată că funcţionarilor publici le este interzis să exprime sau să apere în mod public poziţiile unui partid politic”, a susţinut Szakáts. Pe pagina sa de Facebook acesta a postat şi filmarea cu discursul ţinut de Ţene la congresul PRU din 2016. 

Campanie „Opriţi instalarea extremistului Ţene la şefia Culturii clujene!”

Szakáts a iniţiat, în primăvară, campania „Opriţi instalarea extremistului Ţene la şefia Culturii clujene!” pe platforma „de-clic.ro”, în care se atrăgea atenţia edilului Emil Boc: „Statutul său de funcţionar în cadrul instituţiei pe care o conduceţi este incompatibil cu numeroasele lui articole instigatoare la ură împotriva minorităţilor etnice, a comunităţilor religioase sau sexuale. În scrierile sale, Ţene Ioan Vasile dezinformează în mod voit opinia publică. înfierând grupuri etnice şi religioase ca inamici ai statului şi poporului român şi se alătură, în repetate rânduri, valorilor promovate de organizaţia fascistă Garda de Fier şi de Ion Antonescu.”

Ionuţ Ţene este funcţionar public şi proprietarul site-ului Napoca News. Campania a fost demarată în contextul în care fostul şef al al Biroului învăţământ, cultură, culte, sport, societate din primăria Cluj-Napoca s-a pensionat, iar Ţene, care este angajat de mai mulţi ani în cadrul biroului, era în cărţi pentru ocuparea postului de conducere. 

Urmează acţiuni pe cale legală

Când s-au strâns circa 800 de semnături, petiţia a fost înaintată Primăriei. „Răspunsul lor a fost: concursul va fi organizat conform legii, apoi l-au pus director”, explică Szakáts pentru „Adevărul”. Într-adevăr s-a organizat concurs, Ţene fiind singurul participant. Din luna iunie, el a devenit director al Biroului învăţământ, cultură, culte, sport, societate din primăria Cluj-Napoca. 
 

Până în acest moment campania online a adunat circa 1.500 de semnături, iar când se va ajunge la 2.000 se va trece într-o nouă etapă a demersului. „Am încredere că aceste acţiuni civile vor fi urmate şi de alte acţiuni, pe cale legală”, a susţinut, pentru „Adevărul” preşedintele Fundaţiei Alt Art. 

„Ştiu că mulţi români vor spune că vinovaţi de tragedia de la clubul Colectiv din Bucureşti sunt patronul, care nu a asigurat ieşirile de urgenţă din local ce erau închise cu lanţuri şi focurile de artificii efectuate fără autorizaţie. De asemenea, clubul Colectiv nu avea contract cu pompierii de la ISU pentru verificare şi control în caz de urgenţă. Asta la prima vedere, în realitate drama de la club Colectiv este metafizică, expresia asumării în ţara noastră a unei sărbători satanice Halloween-ul. Această sărbătoare care a intrat treptat în România după revoluţie invocă spiritele malefice, dracii şi infernul, fiind o copie fidelă a unei orgii satanice celtice de invocare a morţilor care s-a impus în SUA odată cu imigranţii irlandezi şi scoţieni (...)   Aşa că tragedia de la Clubul Colectiv, care a fost organizată în ajun de Halloween, cu scandări de Crăciun pe dos: ”Halloween fericit!”, prin invocarea forţelor malefice, a dus la tragedia în care au murit, deocamdată, 27 de tineri nevinovaţi, alţii câţiva sunt intubaţi pe moarte şi peste o sută arşi grav prin spitale

Pasaj din articolul scris de Ionuţ Ţene despre drama de la Colectiv

Ce conţine petiţia

În Petiţia online „Opriţi instalarea extremistului Ţene la şefia Culturii clujene!” se arată:
 

„Conform Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, aceştia au obligaţia să se abţină de la orice faptă care ar putea aduce prejudicii persoanelor fizice sau juridice ori prestigiului corpului funcţionarilor publici.


Câteva dintre ideile proliferate de domnul Ţene Ioan Vasile:

- "Pentru mine e o datorie morală, ca istoric şi conducător al comisiei de înălţare a statuii lui Ion Antonescu la Cluj-Napoca din 2000, să repun în coordonatele istorice ştiinţifice contribuţia militară a mareşalului la apărarea creştinătăţii şi civilizaţiei europene, dar şi ca să se respecte o hotărâre de restaurare a memoriei acestui mare conducător de oaste românească."


- "Târgu Secuiesc este un fel de cartier Molenbeek din Bruxelles, unde autorităţile statului nu au access şi unde elementele teroriste sau extremiste sunt protejate şi integrate într-o comunitate de tip enclavă."


- "Pe 15 martie 2016 secuii îşi vor proclama autonomia maghiară în secuime."


- "Criza refugaţilor e de fapt o INVAZIE musulmană organizată."

- " ...drama de la club Colectiv este metafizică, expresia asumării în ţara noastră a unei sărbători satanice - Halloween-ul."

În ciuda prevederii legale citate, Ţene Ioan Vasile este de ani de zile funcţionar public în cadrul Primăriei Cluj-Napoca, în care a fost adus ca şef de cabinet de către fostul primar ultranaţionalist, Gheorghe Funar”. 

Ce spune Ionuţ Ţene 

„Nu comentez imixtiuni politice şi propagandistice în actul administratiei publice”, a declarat Ionuţ Ţene pentru „Adevărul”. 

ART. 98 din Legea 161 din 2003:

(1) Functionarii publici pot fi membri ai partidelor politice legal constituite.

(2) Functionarilor publici le este interzis sa fie membri ai organelor de conducere ale partidelor politice si sa exprime sau sa apere in mod public pozitiile unui partid politic.

(3) Functionarii publici care, potrivit legii, fac parte din categoria inaltilor functionari publici nu pot fi membri ai unui partid politic, sub sanctiunea destituirii din functia publica.

Citeşte şi

FOTO VIDEO Primul marş al comunităţii LGBTQ din Cluj. Două ore mai târziu, la mitingul Noii Drepte, o tânără a fost luată cu forţa de jandarmi. Ce spune aceasta

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri