UPDATE Turiştii blocaţi în roata panoramică de la Salina Turda au fost scoşi în siguranţă din mină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Telegondola panoramică din Salina Turda, de unde pot fi admirate stalactitele de sare din mină, s-a defectat în jurul orei 13.00. Mai mulţi turişti care au fost blocaţi în "roata" panoramică au fost evacuaţi, conform primarului Tudor Ştefănie.

Reprezentanţii Salinei Turda nu au cerut ajutorul celor de la ISU Cluj pentru acest incident, ci au chemat, de la Cluj, firma care se ocupă de mentenanţa instalaţiilor din salină, relatează ziuadecj.realitatea.net. 

UPDATE 15.36

"Nu ştiu foarte multe detalii. Ştiu că la telegondolă a intervenit o defecţiune, o perioadă a fost oprită. A durat o perioadă evacuarea gondolei. Turiştii au fost scoşi fără niciun incident. Acum se lucrează la remedierea problemei", a declarat pentru Adevărul, primarul municipiului Turda, Tudor Ştefănie. 

UPDATE 16.28

 Vasile Nemeş, directorul general al Salinei Turda, a precizat pentru Adevărul: ”Imediat ce s-a constatat defecţiunea la roata panoramică, echipa tehnică a salinei a intervenit pentru a asigura securitatea celor opt turişti care în acel moment se aflau în gondolele acesteia. Turiştii au fost coborâţi în scurt timp de pe roată, în deplină siguranţă, iar activitatea salinei nu a fost afectată în niciun fel de acest incident. Este pentru prima dată când ne confruntăm cu o astfel de situaţie de la darea în funcţiune a acestei instalaţii, cu atât mai mult cu cât verificările tehnice necesare s-au făcut în conformitate cu normele recomandate.  Aş vrea să asigur vizitatorii Salinei Turda că vom face tot ce ne stă în putere pentru acest caz să fie unul singular şi îmi cer scuze turiştilor vizaţi pentru inconvenientele create!

În acest moment, aşteptăm ca societatea care se ocupă de mentenanţa roţii panoramice să remedieze defecţiunea.”   

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite