UPDATE Legiştii spun că băiatul de 10 ani mort în curtea şcolii suferea de o boală rară, care nu poate fi descoperită la un simplu control

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii legişti clujeni vor anunţa mai întâi poliţia  FOTO: Adevărul
Medicii legişti clujeni vor anunţa mai întâi poliţia  FOTO: Adevărul

Trupul băiatului de 10 ani care a leşinat inexplicabil în curtea Liceului Bathory a fost dus marţi dimineaţa, la Institutul de Medicină Legală Cluj. Legistul-şef, Costel Siserman, spune că băiatul suferea de o boală rară care nu poate fi depistată la un control banal la medic.

UPDATE 15.40 Poliţia Cluj a primit raportul medicilor legişti din care reiese că decesul băiatului de 10 ani nu a fost unul violent.

Medicul legist Costel Siserman spune că băiatul suferea de hiperplazie de timus, ceea ce se traduce printr-o mărire a timusului, un organ din spatele sternului, iar atunci când îşi măreşte volumul poate apăsa pe trahee so produce şi afecţiuni neurologice. „Este o boală rar întâlnită, una asimptomatică şi primul simptom poate fi moartea“, susţine Siserman.

Acesta mai afirmă că boala aceasta nu poate fi descoperită la un simplu control.

„Nu ştim nimic deocamdată. Vom efectua necropsia şi vom comunica rezultatele poliţiei“, susţine  legistul şef Costel Siserman.

Din primele concluzii, la care au ajuns inspectorii şcolari din comisia constituită luni, 4 februarie, reiese că totul s-ar reduce la o problemă medicală. „Aşteptăm să vedem ce ne vor spune medicii legişti. Din ancheta desfăşurată de noi rezultă că băiatul nu a fost îmbrâncit şi totul indică spre o chestiune medicală“, afirmă Valentin Cuibus, inspectorul şcolar general al judeţului Cluj.
 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite