Untold şi Electric Castle, studiate de universitari. Clujenii, invitaţi să răspundă la un chestionar cu privire la impactul asupra comunităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Untold, subiect de studiu pentru universitarii clujeni. FOO: UNTOLD
Untold, subiect de studiu pentru universitarii clujeni. FOO: UNTOLD

Cercetătorii de la UBB, care au realizat, în 2018, un studiu despre festivalurile Untold şi Electric Castle, revin cu un chestionar despre impactul acestor evenimente asupra comunităţii. „Accentul este pus nu doar pe analiza participanţilor, ci şi pe felul în care clujenii resimt derularea Untold, Electric Castle şi TIFF în oraşul lor”, a precizat coordonatorul studiului, conferenţiarul Ovidiu Moisescu.

Ovidiu Moisescu, conferenţiar universitar în cadrul departamentului de Marketing al Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), realizează un studiu privind impactul celor mai importante festivaluri care au loc anual în Cluj-Napoca, Electric Castle, Untold şi TIFF. 


„În urmă cu doi ani am realizat un studiu privind festivalurile Untold şi Electric Castle, axat pe analiza satisfacţiei participanţilor şi a cheltuielilor lor. Subiectul a fost redat pe larg în presa locală de atunci, însă majoritatea jurnaliştilor au vrut să ştie mai multe despre impactul festivalurilor din Cluj-Napoca asupra comunităţii locale. Nu am putut da atunci un răspuns cuprinzător, motiv pentru care în acest an am demarat un nou studiu în care accentul este pus nu doar pe analiza participanţilor, ci şi pe felul în care clujenii resimt derularea Untold şi TIFF în oraşul lor. Am pregătit în acest sens un chestionar adresat tuturor clujenilor, indiferent dacă au participat sau nu la cele două festivaluri majore organizate anual în Cluj-Napoca (mai puţin anul acesta, evident). Pentru a avea o imagine corectă a modului în care clujenii văd cele două festivaluri, felul în care acestea îi afectează, respectiv măsura în care ei susţin organizarea celor două festivaluri în oraş, am pregătit un chestionar online care mi-aş dori să ajungă la un număr cât mai mare de clujeni”, a precizat Ovidiu Moisescu.

Chestionatul fi accesat AICI

„Suntem un grup de cercetători de la Universitatea Babeş-Bolyai. În prezent studiem festivalurile care se bucură de popularitate şi care au loc de ani buni în Cluj-Napoca sau în apropiere: Untold, Electric Castle şi TIFF.

Căutăm răspunsuri atât din partea participanţilor, cât şi din partea localnicilor care nu au participat la aceste festivaluri, dar care percep impactul lor asupra comunităţii din care fac parte.

În acest chestionar nu există răspunsuri corecte sau greşite. Nu căutăm şi nu aşteptăm anumite răspunsuri din partea ta. Suntem interesaţi doar de răspunsurile şi părerile tale sincere.

Toate răspunsurile tale vor rămâne anonime şi vor fi utilizate exclusiv în scopuri de cercetare.

Promitem să scriem un raport foarte „prietenos” al studiului şi să îl facem public”, se mai arată în prezentarea chestionarului. 

Citeşte şi

Untold vs Electric Castle. Festivalul din România care oferă cel mai mare grad de satisfacţie participanţilor

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri