Unde poți mânca la Cluj-Napoca cu 4 lei o supă concepută de nutriționiști

0
Publicat:

În Cluj-Napoca, unde lagosul de 20 de lei vândut la târgul de Crăciun a umplut de indignare întraga țară, există un loc unde poți lua masa în condițiile în care prețurile încep de la 4 lei pentru o supă și 10 lei pentru felul principal.

Cunoscutul chef Adrian Hădean a participat la inaugurare. FOTO: UMF
Cunoscutul chef Adrian Hădean a participat la inaugurare. FOTO: UMF

Un nou loc pentru luat masa, conceput pentru comunitatea academică a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, va fi deschis zilnic, între orele 12:00 - 15:00, începând de joi, 23 martie 2023.

Noul restaurant studențesc este situat în clădirea Facultății de Medicină, în campusul Hașdeu, pe strada Gheorghe Marinescu nr. 23.

Este o cantină modernă, care va spori capacitatea de servire a mesei și va funcționa în tandem cu restaurantul studențesc de pe strada Victor Babeș nr. 13.

Meniurile sunt concepute de un specialist în nutriție și dietetică cu experiență, absolvent al universității noastre, iar prețurile încep de la 4 lei pentru o supă și 10 lei pentru felul principal, anunță reprezentanții UMF.

„Cei 350 de studenți ai universității noastre care beneficiază de burse sociale primesc zilnic o masă gratuită, iar următorul obiectiv va fi acela de a oferi tuturor studenților noștri posibilitatea de a avea o masă de prânz la un preț minim. Asociația Black Sea FooDignity, înființată de Adrian Hadean, va veni în sprijinul nostru pentru realizarea acestui proiect”, au detaliat aceștia. 

4 lei o supă și 10 lei un fel principal la cantina UMF. FOTO: UMF
4 lei o supă și 10 lei un fel principal la cantina UMF. FOTO: UMF

Orașul unde langoșul este 20 de lei

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca de anul trecut a devenit cunoscut în toată țara, la fel ca piața imobiliară a orașului, din cauza prețurilor exagerat de mari. Comercianții dau vina pe chiriile mari, iar primarul Boc susține că prețurile sunt comparabile cu cele din alte orașe.

Totul a pornit de la un bucureștean care s-a mirat pe Facebook. „Ce voiam să vă întreb: așa venituri mari aveți la Cluj încât vă permiteți langoș la 20 de lei? Întreb, fiindcă prețul pre-inflație era 3 lei, în inflație 5 lei, dar până la 20 de lei este o cale foarte, foarte lungă”, a scris acesta.

Postarea a devenit rapid virală. Au apărut și glume: „Îi prăjit în uleiuri esențiale”, „Poate nu ai observat că este un model de langoș cu USB, tipic pentru SillyConVăleu”.

Reporterul „Adevărul” a fost la târg pentru a încerca controversatul langoș, dar și pentru a-i întreba pe cei care-l vând de ce e așa de scump. „Chiriile sunt dezastru”, mi-a spus, cu jumătate de gură, domnul care mi-a încasat banii. Am încercat langoșul cu smântână și telemea la 20 de lei. Cu șuncă ar fi costat 25 de lei.

E un langoș ok, dar dar de ce să dai 20 de lei pentru un pic de făină prăjită în ulei peste care s-a pus un pic de telemea și un pic de smântână?  Vezi aici continuarea articolului.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite