Turnirul Campionilor: cavalerii medievali intră în ring

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turnirul Campionilor are loc, sâmbătă şi duminică, în Parcul “Iuliu Hatieganu”, Sala “Gheorghe Roman”.  Historical Medieval Battle (HMB), un sport iubit pe întreg cuprinsul globului, care leagă  competiţiile full-contact de reconstituirea istorică, îşi face intrarea înca o data în România, în inima  Transilvaniei. Evenimentul începe de la 11.00.

Evenimentul, organizat de Ordinul Dragonului – Compania Draco Nigrus, împreună cu Asociaţia Zestrea  şi grupul de reconstituire istorică Ezüstsólyom, va avea loc pe 26-27 aprilie 2014, cu începere de la ora  11:00, în Parcul Sportiv Iuliu Haţieganu, Sala “Gheorghe Roman”.  Competiţia alătură probele standard HMB şi cele de tir cu arcul istoric la cele de luptă pe  punctaj, practicate la alte campionate din ţară, de până acum. O arena de 100 mp, aproximativ 40 de  luptători invitaţi din România, Ungaria, Republica Moldova şi Serbia, nominalizaţi în cinci probe  competiţionale, premiate cu piese de armură fidel reprodusă, o competiţie de tir cu arcul istoric,  corturi şi ateliere medievale şi membrii a trei asociaţii de reconstituire istorică vor contura atmosfera  unui eveniment sportiv ce va ţine audienţa cu sufletul la gură, într-un cadru cultural ce reînvie viaţa  Transilvaniei de acum 600 de ani. Totodată, publicul va avea ocazia să privească, în premieră, îin cea  dintâi zi a competiţiei, şi un antrenament live al echipei “Silver Hawk – Transylvania”, ce va reprezenta  luptătorii ardeleni la monumentala bătălie a slavilor şi vikingilor, în luna iulie, la Wolin, pe coasta  poloneză a Balticii.

Citeşte şi

VIDEO Echipa naţională a României la lupte medievale se naşte la Cluj. Campionii s-au întrecut la primul turnir din ţară

Zilele Cetăţii Medievale la Alba Iulia: distracţie cu lupte de spadă, turniruri, teatru şi concerte

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite