Trei recomandări privind concediul în Grecia de la un român ghinionist: „Românii nu sunt aşa de evitat precum dau unii de înţeles”

0
0
Unii români au parte de probleme cu maşinile în drum spre plajele însorite ale Greciei. FOTO: Pixabay
Unii români au parte de probleme cu maşinile în drum spre plajele însorite ale Greciei. FOTO: Pixabay

De cele mai multe ori vacanţele în Grecia nu sunt însoţite de neplăceri. Totuşi, ce e de făcut dacă ai ghinion? Un român venit dintr-o vacanţă plină de neprevăzut are trei sfaturi pentru noi.

„Trei recomandări după m-am întors ieri din Grecia” - acesta este titlul postării lui Titi, care a dorit să împărtăşească cu membrii grupului „Forum Grecia” învăţământele pe care le-a tras după o vacanţă cu peripeţii.  

„Nu plecaţi fără asigurare de sănătate”

„Ştiu, eşti sănătos şi n-ai avut probleme în ţară. Nici eu. Am făcut pentru copil, pentru mine n-am mai făcut. Şi cu toate astea în prima zi de concediu m-a luat o colica renală de toată frumuseţea (pentru cine nu ştie ce e... nici la duşmani nu le doresc aşa durere)”, a explicat românul. 

„Nu plecaţi fără asigurare rutieră” 

Următoarea recomandare se referă la asigurare rutieră, care nu trebuie să lipsească: „Am făcut în fiecare an, anul acesta am vrut să nu mai fac, dacă din 2008 tot fac când plec în Grecia şi n-am avut nevoie... nu o să am nici acum mai ales că am fost înainte la reprezentaţă şi s-a mai verificat una, alta la maşină. Dar faptul că am plecat cu copilul de un an şi jumătate m-a făcut să o fac totuşi. Şi bine am făcut.”

Titi povesteşte cum după ce a trecut podul din Lefkada i s-a aprins antenţionarea „stop the engine” în bord. „Trag pe dreapta şi ridic capota. Mare fântână arteziană cu antigel. Un furtun a cedat şi am pierdut tot antigelul din maşină. Sun la asigurarea rutieră, îmi trimite un domn cu platforma care o duce la un service partener cu ei. (Service-ul ăla a cam lăsat de dorit, dar explic la punctul 3)”, povesteşte românul. 

„Românii nu sunt aşa de evitat” 

Titi relatează apoi ajutorul pe care l-a primit de la un român, dintr-o maşină cu numere de Grecia care a oprit şi l-a întrebat în română ce a păţit. „Îi explic ce s-a întâmplat, vorbeşte ceva în greacă cu domnul cu maşina de tractare şi îmi spune că ne vedem la service. La service am dat de un mecanic plictisit şi fără chef, care nu avea chef să desfacă nimic şi să vadă unde e furtunul spart. Atunci Ionuţ văzând atitudinea lui a vorbit cu vecinii de service, care nu numai că m-au ajutat şi am dus maşina la ei, dar ei s-au zbătut ca piesa să-mi ajungă cât mai repede posibil”, relatează Titi. 

Mai mult, românul i-a găsit şi cazare pentru două nopţi, în condiţiile în care cam peste tot erau ocupat. „S-a interesat constant de noi ca să ne fie bine şi să ne ajute să trecem cu bine peste incident. Asta fără niciun interes şi fără să-l cunosc dinainte. Doar pentru că ne-a văzut cu numere de România. Românii nu sunt aşa de evitat precum dau unii de înţeles prin postări pe aici. Îţi mulţumesc Ionuţ, rămân dator!”, concluzionează Titi. 

Vă mai recomandăm:

Experienţă oribilă în Grecia: „Am rămas fără cazare, suntem cu trei copii mici”. Sfatul care-ţi poate salva vacanţa

Păţania unui român care a mers cu maşina în Grecia. „Numai reparaţia mă costă 10.000 de lei” 

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite