Tragedie la Cluj. Maşină găsită la 15 metri adâncime într-un lac din Cluj-Napoca. Două cadavre pluteau în apropiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina a fost scoasă din lac joi, 3 ianuarie.. FOTO: ISU Cluj
Maşina a fost scoasă din lac joi, 3 ianuarie.. FOTO: ISU Cluj

Poliţia a demarat la începutul săptămânii cercetări după ce a fost sesizată că o bucată din balustrada barajului Someşul Cald a fost ruptă. După două zile de căutări, scafandrii de la Detaşamentului 1 de Pompieri Cluj-Napoca şi specialişti din cadrul Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo au găsit o maşină pe fundul lacului de acumulare şi două cadavre.

UPDATE 18.30 Maşina a fost scoasă din lac şi s-a constatat că în aceasta nu era o altă victimă. 

Victimele au fost găsite la circa 15 metri adâncime, în afara maşinii care a ajuns pe fundul lacului Someşul Cald, cu roţile în sus. Este vorba despre dou bărbaţi, unul de 28 de ani, din comuna Iara şi un bărbat în vârstă de 33 de ani, din judeţul Maramureş.

Conform anchetatorilor, cei doi lucraul la o firmă de exploatare a lemnului din Gilău. Marţi seara, 1 februarie, ei se întorceau de la un salon de tatuaje din Turda la locul de cazare care le-a fost asigurat de firma. Când au ajuns în dreptul barajului, se pare că şoferul a pierdut controlul maşinii şi aceasta a plonjat în lac.

Poliţiştii şi pompierii au demarat căutările din noaptea respectivă, dar fără succes. Scafandrii din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Cluj-Napoca şi specialişti din cadrul Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo au găsit, în 2 februarie, o maşină pe fundul lacului de acumulare şi două cadavre aflate la câţiva metri depărtare. Se pare că bărbaţii au reuşit să iasă din maşină dar apa îngheţată i-a împedicat să se poată salva. Maşina a fost găsită la circa 15 metri adâncime.

„Având în vedere că acestea prezentau rigiditate cadaverică nu au putut fi aplicate manevrele de resuscitare”, precizează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Una dintre victime era tatăul unui băiat de 2 ani.  Maşina urmează să fie scoasă de pe fundul lacului. Poliţia continuă cercetările. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite