Tehnologia nouă cu care sunt „vânați” vitezomanii din Cluj. E mai eficientă decât clasicele radare

0
0

Polițiștii clujeni apelează la drone pentru a-i liniști pe vitezomanii care gonesc pe șosele și riscă să provoace accidente și victime. Imaginile filmate de sus reprezintă probe în acest sens.

Dronele polițiștilor au intrat în acțiune. FOTO IPJ Cluj
Dronele polițiștilor au intrat în acțiune. FOTO IPJ Cluj

Polițiștii le-au declarat război vitezomanilor, iar ca în orice fel de război se apelează tot mai mult la tehnologia de ultimă oră. După ce au folosit dronele în perioada de lockdown, pe timpul pandemiei, pentru a monitoriza din aer orașul, polițiștii din Cluj au trecut la următorul nivel și utilizează noua tehnologie pentru acțiuni cu adevărat importante.

Astfel, încă din prima zi din acest weekend, polițiștii au folosit dronele pentru a-i depista pe vitezomanii și pe cei care fac depășiri prin locuri nepermise sau încalcă alte reguli de circulație. Rezultatul a fost promițător, spun reprezentanții Poliției Cluj.

„La data de 30 septembrie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Cluj alături de cei ai Birourilor Rutiere Cluj-Napoca, Turda și ai Compartimentului Rutier Huedin au derulat o acțiune punctuală pe DN1 E60, în sistem cascadă, în intervalele orare 10.00 – 13.00 și 15.00 – 18.00. Scopul principal urmărit de polițiști a fost acela de a identifica conducătorii auto care încalcă prevederile legale referitoare la depășire sau la regimul de viteză. În acest sens, pentru a identifica mai ușor conducătorii auto care depășesc neregulamentar, polițiștii au acționat cu sistem de tip dronă, au informat reprezentanții Poliției Cluj.

Potrivit sursei citate, au fost reținute nouă permise de conducere, dintre care opt au fost cazuri de depășire neregulamentară depistate cu drona.

În paralel, Poliția Rutieră continuă să se bazeze și pe clasicele radare. Zeci de șoferi au fost sancționați după ce au fost surprinși circulând cu viteză mare pe șosele.

„Totodată, 34 de conducători auto au fost surprinși cu ajutorul aparatelor radar în timp ce rulau cu autoturismul cu viteze mai mari decât limita legală stabilită pe acel sector de drum, aceștia fiind sancționați contravențional, iar pentru unul dintre ei a fost dispusă ca măsură complementară, reținerea permisului de conducere”, au adăugat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite