Reacția Ucrainei după atacurile cu drone iraniene

0
Publicat:

Ucraina a criticat vineri Iranul pentru livrări de arme către Rusia, denunţând măsuri care contravin integrităţii teritoriale a ţării, în ziua unui atac rus cu dronă iraniană asupra oraşului Odesa (sud) în care a fost ucisă o persoană, relatează AFP.

Imagine cu drona iraniană Shahed 136 în Ucraina, Nikopol FOTO Twitter
Imagine cu drona iraniană Shahed 136 în Ucraina, Nikopol FOTO Twitter

"Acestea sunt măsuri ale Iranului împotriva suveranităţii, integrităţii teritoriale a statului nostru, precum şi împotriva vieţii şi sănătăţii cetăţenilor ucraineni", a scris pe Facebook Serghii Nikiforov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Potrivit unei evaluări făcute de analişti britanici în domeniul informaţiilor, Moscova a desfăşurat drone iraniene în războiul său declanşat asupra Ucrainei, în condiţiile în care propriile stocuri de arme se reduc, notează Reuters.

În mod aproape cert, Rusia cumpără arme de la state aflate pe lista celor sancţionate, precum Iran sau Coreea de Nord, în condiţiile în care propriile sale stocuri de arme se epuizează, au subliniat săptămâna trecută analişti din cadrul Ministerului Apărării britanic în conferinţa lor de presă zilnică.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite