Te distrezi şi faci o faptă bună: concertul trupei „Taxi” îl va ajuta pe un clujean de 18 ani să lupte împotriva cancerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
taxi facebook

Trupa „Taxi” concertează pe 11 mai, de la ora 22.00, în clubul /Form Space, din Cluj-Napoca în scopul strângerii de fonduri pentru tratamentul lui Darius Păcurar, care la 18 ani are mai mult de un deceniu de când luptă împotriva cancerului.

„Aşa cum o dovedesc şi prin muzica lor, cei de la Taxi sunt sensibili şi nu rămân indiferenţi atunci când pot să ajute. De aceea au spus un "DA" prompt la invitaţia din partea Stand Against Cancer de a cânta cu scopul strângerii de fonduri pentru tratamentul lui Darius Păcurar, care la 18 ani are mai mult de un deceniu de când luptă împotriva cancerului. Concertul va avea loc în data de 11 mai, de la ora 22 la /Form Space. Cu bunăvoinţa managerilor localului, banii rezultaţi în urma vânzării de bilete şi profitului de la bar, vor fi donaţi”, se arată în comunicatul ONG-ului clujean Brigadan AntiCancer.

„Te distrezi şi faci o faptă bună”

Stand Against Cancer este o atitudine de revoltă împotriva cancerului inspirată de la bolnavii de cancer. Înseamnă să accepţi că boala există, dar să faci tot ce ţine de tine pentru a o învinge. Iniţiativa aparţine ONG-lui Brigada AntiCancer, care îşi propune sprijinirea bolnavilor de cancer şi a familiilor lor prin strângerea de fonduri, ceea ce a reuşit până acum prin organizarea de evenimente. Abordarea e una diferită, astfel că intenţia nu e de a frapa prin detalii medicale sau suferinţa familiilor, pentru că toţi ştim consecinţele neplăcute ale acestei boli. Scopul e de a reuni cât mai multe persoane cărora le pasă, la evenimente precum concerte, expoziţii foto, concursuri sportive, ca să se simtă bine împreună , să insufle optimism şi curaj victimelor şi cel mai important, să doneze. "Te distrezi şi faci o faptă bună, în aceeaşi seară", fiind una din devizele cu care asociaţia îşi promova evenimentele.

Povestea lui Darius Păcurar

Beneficiarul acţiunilor Stand Against Cancer este Darius Păcurar, un tânăr din Cluj Napoca, în vârstă de 18 ani, care de peste 11 ani se luptă cu cancerul. Copilăria sa a fost întreruptă în 2005, când a fost diagnosticat cu tumoare cerebrală. Au urmat ani dificili cu tratamente în ţară şi străinătate, operaţii pe creier, recuperări, ani cu remisie completă şi din păcate, recidive şi agravări. Ultima recidivă a avut loc în toamna lui 2016, astfel că Darius a fost trimis din nou de medicii români la clinica AKH Viena pentru a începe tratamentul. În urma unor insistente demersuri, părinţii lui Darius au reuşit să obţină suportul statului român, iar mare parte din costul tratamentului (care ajunge la un total de 90.000 EUR) va fi asigurat de statul român. Totuşi, costul tratamentului de care Darius a beneficiat până la obţinerea acestui suport (10.000 EUR) trebuie acoperit de familie. În prezent, Darius a încheiat tratamentul la clinica din Viena şi urmează să înceapă intervenţiile de recuperare. În urma tratamentului i-a fost afectat sistemul nervos, astfel încât nu reuşeste să meargă singur. De asemenea, auzul îi este compromis total la o ureche, iar cu cealaltă aude foarte puţin.

Brigada AntiCancer

Iniţiativa înfinţării ONG-ului Brigada AntiCancer i-a aparţinut lui Andrei, care a fost şi el o victimă a acestei boli. La vârsta de 31 de ani, la două săptămâni după ce alergase la maratonul de la Valencia, i s-a descoperit în mediastin o tumoare de 18/10 cm. După chimioterapie, operaţie, recuperare dificilă, multe eforturi şi cheltuieli, dar cu încredere şi sprijinul celor din jur, Andrei s-a vindecat. Acum s-a întors la serviciu, fiind managerul unui restaurant şi deşi nu va mai putea reveni la nivelul vieţii sportive la care era înainte şi va exista mereu un risc de recidivă, Andrei e unul dintre cei norocoşi. Acum, dovedind o înţelegere faţă de victimele cancerului, vrea să ofere ceea ce a primit şi el: sprijin. Împreună cu Anca Tomşa, de profesie psiholog, specialist în resurse umane la o companie de IT şi Ionuţ Rusu, absolvent de Drept şi cu experienţă în publicitate şi televiziune şi toţi oamenii binevoitori pe care îi strâng în jurul lor, vor să ajute.

Un Taxi caritabil

Cu peste o mie de concerte la activ, şapte albume, numeroase videoclipuri, zeci de premii, trupa Taxi vine la Cluj să susţină un concert caritabil pentru Darius. De-a lungul celor aproape 20 de ani de carieră, Dan Teodorescu, alături de colegi, au rămas departe de cancanurile mondene şi au preferat să se exprime prin muzică.

Melodiile lor, fie că sunt despre dragoste, politică, ţară sau societate, impresionează toate prin originalitate, ironie şi umor fin. „Criogenia salvează România", „Aici sunt banii dumneavoastră” , „Jumătatea mea”, „Mi-e dor şi doare”,  „Nu mai eşti”, „Cele două cuvinte”, NonStop” şi „Eşti iubibilă” sunt câteva dintre piesele care au rămas în memoria românilor şi care vor putea fi auzite joi, 11 mai la /Form Space. Evenimentul este realizat cu sprijinul AROBS şi KFC.

Pagina de fb Stand Against Cancer

https://www.facebook.com/standagainstcancer1/

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite