Surprize la Untold 2022: Major Lazer şi Anne-Marie vin, în premieră, în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Untold 2022 va avea loc între 4 şi 7 august. FOTO: untold
Untold 2022 va avea loc între 4 şi 7 august. FOTO: untold

Major Lazer  şi Anne-Marie vin în premieră în România, la Untold 2022, între 4 şi 7 august. David Guetta, Don Diablo, G-Eazy, Morten, Oliver Heldens, Above & Beyond, Paul Kalkbrenner şi alţii completează primul line-up pentru a şaptea ediţie a festivalului.

David Guetta, Don Diablo, G-Eazy, Kygo, Major Lazer, Morten, Oliver Heldens, Paul Kalkbrenner LIVE şi Tujamo fac parte din cea de-a şaptea poveste din tărâmul magic creat timp de 4 zile şi 4 nopţi în Cluj-Napoca. Lor li se alătură Above & Beyond şi artista britanică Anne-Marie, o premieră pentru ţara noastră, se arată într-un comunicat de presă trimis de organizatori.

Unul dintre cei mai apreciaţi şi aşteptaţi artişti, Kygo, pregăteşte un show deosebit pentru UNTOLD. DJ-ul şi producătorul norvegian este cel care a pus bazele unui nou stil în muzica electronică, tropical house, la care a adăugat instrumentul său preferat, pianul. 
 

În 2014, a lansat primul single, Firestone, o colaborare cu artistul australian Conrad Sewell, iar la finalul lui 2015 a stabilit un record absolut:  un milliard de accesări pe Spotify, pentru ca un an mai târziu să ajungă la 2 miliarde de stream-uri.  În 2019, Kygo a ajuns în toate topurile lumii cu o versiune cover pentru o piesă iconică, Higher Love. Artistul a fost contactat de Pat Houston, avocata care se ocupă de moştenirea regretatei Whitney Houston şi de Clive Davis, de la Sony Music Entertainment, label care gestionează catalogul Whitney Houston, pentru a realiza un cover al acestui hit lansat de Houston în anul 1990. Kygo a folosit înregistrările artistei din acel an, iar producţia a fost un succes uriaş: Higher Love a ajuns pe locul 1 în clasamentul Billboard şi s-a auzit la radiouri din întreaga lume. 
 

Kygo şi-a completat lista colaborărilor memorabile cu ,,What’s Love Got To Do With It” (Tina Turner), şi remixul pentru legendara piesă ,,Hot Stuff”, lansată de regina muzicii disco, Donna Summer,  în 1979.

MAJOR LAZER, PRIMUL SHOW ÎN ROMÂNIA, LA UNTOLD 2022O premieră pentru România, la festivalul UNTOLD, este Major Lazer (“soundsystem”), un proiect de muzică electronică format din Diplo, Jillionaire şi Walshy Fire. Bazele acestei colaborări unice au fost puse de  DJ-ul şi producătorul american Diplo, iar ca stil, muzica trupei este o fuziune de genuri între reggae şi dancehall, cu elemente din dance şi electro house. Publicaţia americană Billboard a inclus proiectul Major Lazer în clasamentul celor mai buni 100 de artişti din spectrul dance. 

Single-ul ,,Lean On” a ajuns la un număr de 1 miliard 600 de milioane de stream-uri pe Spotify,  iar pe platforma YouTube, clip-ul oficial al piesei a trecut de 3 miliarde 160 de milioane de vizualizări. 

O altă premieră la festivalul UNTOLD este şi Morten, DJ-ul şi producătorul danez, unul dintre cei mai activi artişti din muzica electronică. Publicaţia WeRaveYou l-a inclus în lista artiştilor care au generat o schimbare în spectrul muzicii electronice. Proiectul FUTURE RAVE, la care colaborează cu DJ-ul numărul 1 al lumii, David Guetta, a schimbat dinamica în producţia electronică, piesele lansate sub acest nume reuşind să domine în clasamentele dedicate producţiei de muzică electronică. 

G-Eazy vine pentru a două oară în România, după ce, în urmă cu 3 ani a performat  pe scena festivalului Neversea. El îşi descrie stilul muzical ca fiind o combinaţie între cultura anilor 50 şi sound-ul rap contemporan. Pentru a atinge succesul de care se bucură, G-Eazy şi-a vândut tot şi s-a apucat de muzică.

În decembrie 2015 a lansat ,,When It's Dark Out", cu single-ul ,,Me, Myself & I” un featuring cu Bebe Rexha, care a ajuns în Top 10 în Billboard Hot 100, clasamentul oficial al Statelor Unite, pe Spotify single-ul depăşind 1 miliard de ascultări. 

 

ANNE-MARIE, UNA DINTRE CELE MAI BUNE VOCI FEMININE BRITANICE, VINE PENTRU PRIMA DATĂ  ÎN ROMÂNIASolista britanică Anne-Marie are în palmares patru nominalizări la Brit Awards, inclusiv la categoria Best British Female Solo Artist, iar din 2021 face parte din juriul The Voice Marea Britanie. În această vară vine pentru prima oară în România. Anne-Marie a avut colaborări de succes cu Clean Bandit - ,,Rockabye”, piesă care a trecut de un milliard o sută de milioane de ascultări pe Spotify, iar melodia ,,FRIENDS”, la care a lucrat cu producătorul american Marshmello, e un alt success, pe YouTube având peste 927 de milioane de vizualizări. 

David Guetta nu mai are nevoie de nici o prezentare. Este pentru al doilea an consecutiv, DJ -ul numărul 1 al lumii şi va urca din nou în această vară pe scena principală a festivalului. 

Above & Beyond se pregătesc pentru primul show la UNTOLD. Jono Grant, Tony McGuiness şi Paavo Siljamäki sunt cei trei britanici din spatele celui mai respectat proiect trance. Primul lor album, ,,Tri-State" din 2005 a fost catalogat drept ,,BRILLIANT" şi a primit 5 stele din 5 din partea publicaţiei DJ Mag. De la producţii orientate spre genul trance până la albume acustice, Above & Beyond au acoperit tot, iar în 2016 şi 2018 au fost nominalizati la premiile Grammy la categoria Best Dance Recording.

PAUL KALKBRENNER, O PREMIERĂ PE MAINSTAGE-UL UNTOLD


O premieră pentru mainstage este superstarul techno Paul Kalkbrenner. DJ-ul şi producătorul german a fost
prezent în fiecare an la festivalul UNTOLD la scena Galaxy, iar în acest an va face show-ul live pe scena principală a festivalului. 

Cererea este atât de mare pentru Kalkbrenner, încât Sala Polivalentă a devenit neîncăpătoare pentru el. Iconicul ,,Sky and Sand", inegalabilul ,,Feed Your Head", ,,No Goodbye", ,,Parachute", ,,Si soy fuego" şi multe altele se vor auzi pentru prima oară pe stadionul Cluj-Arena.

Don Diablo, Oliver Heldens şi Tujamo completează line-up-ul pentru scena principală a unuia dintre cele mai mari festivaluri de muzică din lume.

Scena Galaxy, casa techno a festivalului UNTOLD, are, la rândul ei, artişti în premieră: Ann Clue, Reinier Zonneveld (LIVE) şi Richie Hawtin. Acestor nume grele din lumea techno li se alătură Jamie Jones B2B Loco Dice şi faimosul Boris Brejcha, care şi-a creat propriul gen muzical high-tech minimal. Alţi artişti vor fi anunţati în curând.

ABONAMENTE UNTOLD 2022Fanii pot achiziţiona abonamente pentru cele 4 zile şi 4 nopţi de magie de pe untold.com, până pe 11 februarie, la următoarele preţuri:

4 Day Pass General Access Basic: €139 + taxe

4 Day Pass Risk-Free: €149 + taxe

4 Day Pass VIP: €340 + taxe

După 11 februarie, abonamentele General Access Basic vor fi €149 + taxe, iar cele Risk-Free €159 + taxes. Cele VIP vor rămâne la acelaşi preţ, €340 + taxe. Cei care deţin deja abonamente ANYTIME pot opta să participe la ediţia din acest an. 

Festivalul UNTOLD se bucură de o extindere a parteneriatelor media naţionale, astfel că pe lângă partenerii media deja de tradiţie, PRO TV (VOYO), KISS FM şi REPUBLICA,  începând din acest an se alătură oficial şi Digi24, televiziunea cu cea mai mare creştere de audienţă din ţară, dar şi DigiFM, radioul cu cea mai mare acoperire din România.

Cea de-a şaptea ediţie a festivalului UNTOLD are loc în acest an între 4 şi 7 august.

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite