Reţeta de musaca ce te face să salivezi de poftă. Ingredientele care înlocuiesc carnea, fără să se simtă lipsa ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specifică bucătăriei greceşti, această musaca se prepară din legume proaspete, iar de aici rezultă un gust deosebit, care îi va duce pe gurmanzi cu gândul la sezonul estival. Şi chiar dacă suntem mai aproape de iarnă decât de vară, această reţetă merită încercată.

Pentru început este nevoie de două vinete, ambele de mărime medie, o conopidă mică, 300 de grame de bulion şi o jumătate de kilogram de cartofii. În plus, se adaugă o varză mică, un morcov, o ceapă şi un dovlecel, dar şi sare şi piper după gust. De asemenea, se poate folosi şi brânză rasă, care se adaugă mai spre sfârşit.

Prima dată se decojesc cratofii şi se taie rondele. Apoi, se spală vinetele şi dovlecelul şi se taie în feliuţe mici. Nu în ultimul rând, varza va trebui tocată cât mai mărunt, iar conopida se rupe în bucheţele cât mai mici. 

Odată bifată această etapă, cartofii, vinetele şi dovlecelul se pun la călit aproximativ 4-5 minute, la foc mic, iar între timp se opăreşte varza şi conopida. 

Următoarea etapă

În acest interval de timp se pregăteşte sosul de roşii, se rade morcovul pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se toacă fin o ceapă. Toate acestea se călesc în ulei, după care se adaugă sosul de roşii, se pune sare şi piper şi se lasă să fiarbă la foc foarte mic până îngroaşă. Sosul trebuie sa fie gustos de sine stătător. 

La sfârşit, se alege un vas încăpător termorezistent, se unge cu ulei şi se aşează toate legumele în straturi, condimentând cu sare şi piper, după gust. Peste ultimul strat se va presăra brânza şi se va turna sosul de roşii pregătit mai devreme. 

Apoi, tot amestecul se pune la cuptor şi se lasă timp de 30-40 de minute, până când se înmoaie legumele, iar apoi se presară puţină verdeaţă şi masa poate fi servită .

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite