„Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, copia perfectă a lui Vanghelie”. Filmul care-l ironizează pe Mihai Seplecan. „E un montaj. Am fost lucrat”, spune el

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Seplecan, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.
Mihai Seplecan, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Într-un filmuleţ postat pe YouTube preşedintele liberal al Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan (33 de ani), este ironizat din cauza modului în care se exprimă la o şedinţă a executivului local. El este comparat cu ex-primarul sectorului II din Bucureşti, Marian Vanghelie.

Filmuleţul a fost postat, în 2 august, pe YouTube şi a fost vizionat de aproape 4.000 de persoane. „„Acest tânar preşedinte de CJ, este copia perfectă a lui Vanghelie, într-un oraş care se doreşte a fi viitoarea Capitală Culturală a Europei în anul 2021....”- este mesajul ataşat videoului.  Printre cei care îl critică se numără şi un coleg de partid de-al lui Seplecan, Alin Tişe, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. Tişe a fost democrat-liberat însă după fuziunea PDL cu PNL a devenit coleg cu Seplecan. 

Atac dur din partea unui coleg de partid

„Aceşti analfabeţi care conduc destinele clujenilor. Ei trebuie să plece urgent in lumea interlopa de unde provin sau la scoala sa înveţe sa scrie si sa citească româneşte. Ei fac de ras pe fiecare clujean in parte. Vedeti filmuleţul si realizaţi unde a ajuns politica. Sper ca in curând liberalii clujeni sa înţeleagă ca prejudiciul de imagine adus de acesti analfabeti anulează toata munca lor de partid”,  a scris Tişe pe Facebook. Apoi a share-uit un articol în care era prezentat filmuleţul.

 

"Am fost lucrat. Este un montaj"

„Filmuleţul este făcut de nişte colegi de-ai mei de partid pe care-i deranjează atitudinea pe care am luat-o şi demersurile pe care le-am făcut legale de problemele judeţului. Am fost lucrat. E un montaj, au fost nişte secvenţe montate. Asta este, ce să spun. Le mulţumesc că mi-au făcut vizualizări pe Facebook. Am fost lucrat, sunt nişte secvenţe montate de un specialist angajat la o instituţie a statului, ştiu unde şi ştiu de către cine. Ştiu ei care colegi sunt, sunt cei care se ceartă singuri pe Facebook şi nu-i bagă nimeni în seamă”, a susţinut Seplecan. 

Întrebat în legătură cufaptul că Alin Tişe, colegul său de partid, a share-uit un articol din presa locală în care era prezentat filmuleţul, Seplecan a spus: „Cine e domnul Tişe? Cred că e colegul meu de partid şi nu comentez nimic din ceea ce face dânsul. Nu cred că domnul Tişe are ceva cu mine sau s-a legat de mine. Avem o hotărâre a Biroului Naţional care prevede că nu avem voie să ne atacăm în public colegii. Eu nu-l atac şi nici el nu mă atacă pe mine Nu cred că se referă la mine. Până la urmă nu înţeleg de ce unii politicieni timp de trei ani de zile au stat ascunşi ca ursu în bârlog, iar acum pe ultima sută de metri vin şi dau în propriii colegi de partid, fac opoziţie internă, în loc să vadă că adevăraţii adversari sunt cei din PSD. Nu-i văd să facă vreo opoziţie la nivelul judeţului Cluj sau naţional, actualei guvernări. Ei fac opoziţie colegilor”. 

De la şofer la preşedinte    

Seplecan e la 33 de ani cel mai tânăr preşedinte de CJ din ţară. Clujeanul şi-a început cariera politica în PRM, alături de Petru Călian. Drumurile celor doi s-au despărţit, iar în 2004, Seplecan a ajuns la Consiliul Judeţean Cluj, fiind un fel de asistent al preşedintelui de atunci, Marius Nicoară. Seplecan a fost încadrat, iniţial,  pe post de şofer.  “Am fost angajat pe post de sofer, desi posturi erau la cabinet (cabinetul lui Marius Nicoara, fost presedinte al Consiliului Judetean Cluj n.red.) pentru ca voiam sa am masina. Il duceam pe domnul Nicoara dintr-o parte in alta si ma ducem sa rezolv problemele prin judet, pe la primarii”, spunea în 2009 Seplecan pentru Napoca News.  Director la Hidroserv şi Electroca Furnizare  În următorii ani, Seplecan a ajuns în vârful ierarhiei filialei locale a PNL. El a fost în 2012, în cărţi, pentru colegiul 5 Gherla de parlamentar, care însă a fost ocupat de un prieten şi un fost consilier de-al lui Crin Antonescu, Radu Zlati. Seplecan a ajuns să candideze pentru funcţia de preşedente al PNL Cluj împotriva  lui Horea Uioreanu, însă alegerile au fost suspendate de la centru.    Absolvent al unui liceu sportiv, Seplecan a terminat Facultatea de Drept de la Universitatea Spirul Haret din Bucureşti. El a fost angajat în diferite funcţii de conducere la Hidroserv Cluj SA (director de dezvoltare cu salariu de 37.000 de lei pe an) şi la Electrica Furnizare SA (director adjunct comercial cu salariu de 11.000 de lei pe an). El presta şi servicii de cosilier juridic pentru diferite primării din judeţ. Un CV al lui Seplecan nu a fost postat încă pe siteul Consiliului Judeţean Cluj, deşi este consilier judeţean din 2012.   

Citeşte şi

Consiliul Judeţean Cluj are cel mai tânăr preşedinte din ţară. Mihai Seplecan şi-a început cariera în instituţie ca şofer

Mihai Seplecan este noul vicepreşedinte al CJ Cluj. Din consilier judeţean a fost votat azi vicepreşedinte în locul demisionarului Ioan Oleleu (PSD)   

 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite