Poliţiştii clujeni au descoperit un azil neautorizat. Proprietarii n-ar fi declarat sumele încasate de la vârstnici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii clujeni, sub coordonarea procurorilor, au efectuat o percheziţie domicilară într-un imobil din comuna Floreşti, după ce anchetatorii au primit informaţii că în clădirea respectivă ar fi funcţionat un azil de bătrâni neautorizat.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj -Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor, au efectuat, miercuri, 31 octombrie, o percheziţie domiciliară într-un imobil de pe raza comunei Floreşti, în baza mandatului emis de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj.

„Conform investigaţiilor efectuate, în perioada 2016 - prezent, în imobilul respectiv s-ar fi desfăşurat în mod neautorizat servicii de găzduire şi îngrijire de tip azil, pentru mai multe persoane vârstnice, de la care s-ar fi încasat lunar sume de bani nedeclarate, nefiscalizate, în scopul sustragerii de la plata către bugetul de stat a taxelor şi impozitelor aferente veniturilor astfel realizate”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Cluj.

Activitatea s-a desfăşurat împreună cu reprezentanţi ai Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială Cluj, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Cluj, precum şi cu reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj.

În urma percheziţiei, au fost ridicate documente şi înscrisuri pentru probarea activităţii infracţionale. „Prejudiciul cauzat bugetului de stat urmează a fi stabilit. În cauză se efectuează cercetări privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 241/2005”, au mai arătat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite