Ce a mai rămas din cel mai mare avion din lume, Antonov-225 Mriya, după atacul Rusiei. Noi imagini cu aeronava distrusă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Captură video
FOTO Captură video

Noi imagini apar vineri pe reţelele de socializare, care par să confirme tot mai mult că Antonov-225 Mriya este complet distrus în urma bombardamentelor armatei ruse lângă Kiev.

Oficialii din Ucraina au anunţat duminică că Antonov-225 Mriya a fost distrus lângă Kiev, fără să ofere însă prea multe informaţii sau să publice imagini cu starea avionului în urma atacului. În urmă cu o zi, pe mai multe conturi de socializare ucrainene s-a viralizat o filmare care părea să surprindă cel mai mare avion din lume în flăcări şi o parte a hangarului avariat unde era staţionat avionul.

Imaginile nu fuseseră însă verificare şi nici confirmate la acel moment de oficialii ucraineni, potrivit libertatea.ro. 

Acum, noi imagini apărute pe reţelele de socializare lasă tot mai puţin loc de interpretare.

În imaginile publicate pe Twitter, se vede o aeronavă distrusă, având steagul ucrainean pe bot şi în dreptul căruia scrie Antonov-225.

De asemenea, reporteri aflaţi vineri pe aerodromul Antonov din Hostomel, lângă Kiev – locul unde ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, anunţase săptămâna trecută că cel mai mare avion din lume a fost distrus de armata rusă – prezintă imagini cu ceea ce se poate confirma ca fiind aeronava Antonov-225 Mriya distrusă complet.

Televiziunea de stat rusă Pervîi Kanal 1 a difuzat un reportaj realizat la Hostomel, periferia Kievului. În filmările de vineri, 4 martie, consultate de CNN, un reporter prezintă imagini din jurul aerodromului militar bombardat, cu munţi de moloz şi muniţie neexplodată. Pe fundal se aud explozii, iar jurnalista susţine că pagubele au fost cauzate de bombardamentul ucrainean al aeroportului.

Armata şi guvernul ucrainean susţin că avionul AN-225 a fost distrus ca urmare a atacurilor ruseşti asupra aerodromului.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite