Ce salarii au ofiţerii ucraineni în comparaţie cu ruşii. „Bineînţeles, ai noştri nu luptă pentru bani” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Unian
FOTO Unian

Un prizonier rus le-a dezvăluit ucrainenilor care este media salariilor ofiţerilor lui Putin. Şi preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus cu cât sunt plătiţi militarii care se luptă cu invadatorii ruşi.

Un soldat rus capturat de ucraineni a recunoscut că a mers la război pentru a scăpa de sărăcie şi a dezvăluit ce salarii primesc ofiţerii ruşi. Filmarea a fost publicată pe contul de Facebook al Ministerului Apărării din Ucraina şi a devenit virală.

Prizonierul le-a spus ucrainenilor că ofiţerii ruşi primesc în medie un salariu de doar 60.000 de ruble, echivalentul a aproximativ 550 de dolari sau 500 de euro.

În urmă cu doar două zile, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus că luptătorii ucraineni vor fi remuneraţi cu o sumă mult mai mare decât ruşii.

„Bineînţeles, militarii noştri nu se luptă pentru bani, dar asta azi, mâine. Trebuie să înţelegem că, în acest moment, este cea mai importantă meserie – să fii militar şi să îţi aperi ţara. Trebuie să specific că statul le va plăti, adecvat, munca pe care o depun. Îi vom plăti pe toţi cei care ţin armele în mâna lor cu 100.000 grivne pe lună. Nu trebuie să ne mulţumească nimeni, dar trebuie să ştie că această ţară le este, cu siguranţă, recunoscătoare. Vom continua aşa până când războiul se va încheia”, a dezvăluit Zelenski într-o conferinţă de presă.

VIDEO

Un simplu calcul arată că această sumă echivalează cu 3.000 de euro. Altfel spus, ofiţerii ucraineni au pe lângă motivaţia de a-şi apăra ţara şi o răsplată pe măsură. Salariul lor este practic de şase ori mai mare decât cel al omologilor ruşi, asta, desigur, dacă informaţia obţinută de la prizonierul rus este corectă.

În acelaşi timp, rubla rusească se depreciază de la o zi la alta, astfel că militarii ruşi vor ajunge în situaţia de a lupta aproape pentru nimic.

Rubla e în picaj

Rubla s-a depreciat şi mai mult joi, atingând un nivel record faţă de dolar şi euro, după ce agenţiile de evaluare financiară Fitch şi Moody's au retrogradat cu şase trepte ratingul Rusiei, la categoria „junk" (nerecomandat pentru investiţii), transmite Reuters.

Potrivit specialiştilor, sancţiunile occidentale sporesc incertitudinile privind capacitatea ţării de a-şi rambursa datoriile şi slăbesc economia. Joi, 3 martie, moneda Rusiei a coborât până la un curs de 117,50 ruble pentru un dolar şi 124,10 ruble pentru un euro, depreciindu-se cu peste 10% faţă de dolar şi cu peste 7% faţă de euro, informează Agerpres.

Pieţele financiare din Rusia s-au confruntat cu turbulenţe semnificative, după ce forţele militare ruse au lansat o invazie pe scară largă împotriva Ucrainei - terestră, aeriană şi navală - cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de Al Doilea Război Mondial. Atacul a determinat Occidentul să impună sancţiuni dure Moscovei. De când trupele ruse au intrat în 24 februarie în Ucraina, rubla s-a depreciat cu aproape 30% faţă de dolar, iar analiştii cred că în viitor cursul de schimb va rămâne extrem de volatil.

Vă mai recomandăm şi:

Arma care ar trimite economia Rusiei în colaps. Expert: „Ar lovi mai puternic decât decuplarea de la SWIFT”

Cel mai mare pericol pentru ucraineni, identificat de un expert român: „S-ar ajunge la o adevărată catastrofă”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite