Ministrul Sănătăţii intervine în scandalul de la IML Cluj. Nicolăescu vrea anchetă şi un nou concurs pentru postul de director

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul de la Institutul de Medicină Legală (IML) Cluj va fi tranşat de Ministerul Sănătăţii, care a anunţat că acuzaţiile făcute atât la adresa directorului Marius Vartic, cât şi cele făcute de acesta la adresa colegilor, vor fi verificate în cadrul unei anchete. Corpul de Control va demara cercetările din ianuarie 2014, lună în care se vor relua procedurile de organizare a unui concurs pentru desemnarea directorului instituţiei.

Ministrul Sănătăţii a emis, marţi un comunicat de presă în legătură cu scandalul de la IML Cluj. Scandalul în care 5 medici de la IML cer demisia directorului a scos la iveală fapte grave care s-ar petrece în instituţie: dispariţia unor cadavre, expertize întârziate şi blocate, violenţe, ameninţări. În replică, directorul Marius Vartic îşi acuză colegii că manipulează, sunt urmăriţi penal (Paul Mucichescu), sunt responsabili de refuzul psihiatrilor de a mai colabora cu IML (Dan Perju Dumbravă) sau vor să-i ia locul (Costel Siserman).

 “Ca urmare a unor informaţii apărute în mass-media cu privire la acuzaţiile pe care cinci dintre angajaţii IML Cluj le aduc directorului interimar, Ministerul Sănătăţii doreşte să facă următoarele precizări, pentru o corectă informare a opiniei publice:Începând cu luna ianuarie 2014, după ce Corpul de Control al ministrului Sănătăţii va finaliza controalele pe care le are în derulare, Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a dispus acestuia demararea unei anchete ample la IML Cluj pentru verificarea tuturor aspectelor sesizate”, se arată în comunicat. De asemenea, Ministerul a decis “reluarea procedurii de concurs, începând cu luna ianuarie 2014, având în vedere faptul că precedentul concurs de ocupare a funcţiei de director al IML Cluj a întâmpinat probleme organizatorice”

Citeşte şi

Scandal la Institutul de Medicină Legală Cluj: dispariţii de cadavre, manipulare, violenţe, dosare penale

IML Cluj: Cadavrele decapitate erau „materie de studiu“ pentru studenţii medicinişti

 

Anchetă la IML Cluj după ce au fost găsite şase cadavre decapitate

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite