Mesajul „ortodox” care a devenit viral: „Dacă într-o familie soţii practică sex oral, familia nu se mai poate numi creştină”

0
0
Ilustraţia postării de pe pagina „Trăind ortodox”. FOTO: Facebook/Trăind Ortodox
Ilustraţia postării de pe pagina „Trăind ortodox”. FOTO: Facebook/Trăind Ortodox

O postare de pe pagina de Facebook „Trăind ortodox” referitoare la cuplurile care practică sexul oral a devenit zilele acestea virală. Peste 1.000 de persoane au comentat mesajul controversat transmis de administratorii paginii.

„De citit şi textul (să ştim cum „stăm” în secolul XXI), dar mai ales comentariile. Zecile, poate chiar sutele de comentarii”, a scris pe pagina sa de Facebook, filologul clujean Dumitru Cornel Vîlcu şi a făcut trimitere la următorul text:

„Cum ar putea o gură care se spurcă prin sex oral să ia anafura, agheasma sau să sărute sfintele icoane? Cum ar putea o astfel de gură să primească Sfintele Taine, adică pe Însusi Hristos?

Oricât de bine ar spăla pasta de dinţi sau oricât de eficientă ar fi guma de mestecat, totuşi rana păcatului nu se şterge fară multa pocăinţă!

Poate că nu ar fi cazul să pomenesc despre Sfânta Împărtăşanie, că de obicei o fată care practică sexul oral nu se gândeste la Sfintele Taine, dar totuşi se gândeşte să sărute icoanele când intră într-o biserică. O face cu dezinvoltură, fără să se gândeasca că aceeaşi gura cu care îi atinge pe sfinţi s-a spurcat şi se va mai spurca prin păcat.

Sexul oral este o formă de curvie. Gura nu este lăsată de Dumnezeu pentru perversiuni. Acest lucru ar trebui să fie clar pentru toţi creştinii. Chiar dacă mass-media ne atrage atenţia asupra faptului că în majoritatea cuplurilor căsătorite această specialitate este la loc de cinste în ghiveciul de erotism, niciun creştin cu frică de Dumnezeu nu ar trebui să se lase pradă acestei plăceri drăceşti.

Dacă într-o familie soţii practică sex oral sau orice altă perversiune familia respectivă nu se mai poate numi creştină. Oricât de multă ar fi cantitatea de rugăciune prin care soţii încearcă să recompenseze desfătările lor animalice!”

Peste o mie de comentarii

Textul a apărut în toamna anului trecut pe pagina de Facebook „Trăind ortodox”, dar a devenit virală zilele acestea, când peste 1.000 de comentarii au fost postate. Majoritatea comentariilor critică viziunea „medievală”. Redăm câteva exemple: 

„Interesant că aţi adus vorba în special de fete de parcă băieţii nu ar face asta)) şi de ce ar fi aşa ceva un păcat adică ce treabă are acest zeu cu ce facem noi în afara bisericii cu organele noastre??? voi sunteţi ăia ciudaţi care se frustrează când vedeţi că lumea face sex înainte de căsătorie sau că practică sexul oral))) sexul e greşit doar când nu e consensual”, a comentat Măria.

„Şi preoţii şi călugării care abuzează minori, băieţi şi fete? Oare ei nu sunt păcătoşi? Pe la şcolile de preoţie cam care sunt practicile?”, a scris Camelia.

„Cea mai ciudată chestie la creştinii ăştia fundamentalişti este că ei chiar cred că Domnul e prea ocupat să ajute copiii care mor de foame, dar e foarte îngrijorat de ce fac doi oameni în dormitor”, a mai susţinut Lazăr.

„Cum ar fi să traducem acest text în limba engleză şi să înţeleagă o lumea întreaga cam unde ne situam în anul 2021. Şoc şi groază ... când noi încercăm din răsputeri să demonstrăm că suntem deschişi la minte ... vine o postare de genul şi îţi este frică să nu ajungă să fie înţeleasă şi de alţii că nu ştii cum să explici că nu e aşa în România, e doar o postare de pe un grup numit Trăind Ortodox :))) na poftim ...”, a postat Teodora. 

Au fost atât de multe comentarii încât administratorii paginii au limitat persoanele care pot adăuga comentarii la această postare.  

Pagina „Trăind ortodox” face parte din categoria „blog personal” şi conţine mesaje ale unor preoţi ortodocşi, citate din Biblie, informaţii despre diferiţi prelaţi ortodocşi şi diferite „sfaturi” pentru credincioşi, inclusiv sfaturi în ceea ce priveşte viaţa de familie şi dragoste. Nu există nicio afiliere a paginii la Biserica Ortodoxă sau la alte entităţi. 

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite