Mensa, societatea care reuneşte cei mai inteligenţi oameni din lume, face recrutări la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Testele vor dura 20 de minute. FOTO: Adevarul
Testele vor dura 20 de minute. FOTO: Adevarul

Mensa România invită clujenii pe data de 8 Decembrie 2012, orele 11.00, la sediul central al Universităţii Babeş-Bolyai, Catedra de Mineralogie, sala P6 (Amfiteatrul Eugen Stoicovici), pentru a lua parte la o nouă serie de testări de inteligenţă în cadrul programului Mensa.

Programul Mensa este unul de tip internaţional ce are drept scop formarea unei societăţi de tip a-politic, ai cărei membrii au un IQ cu o valoare ridicată. Această organizaţie a încercat pe parcursul anilor să se axeze pe trei principii importante: să identifice şi să adăpostească oamenii inteligenţi pentru a-i activa spre binele umanităţii, să încurajeze domeniul cercetării şi să promoveze stimularea intelectuală  a tuturor membrilor“, se arată intr-un comunicat al România.

Testarea va dura 20 de minute

Istoria Mensa România datează din anul 1991, când primul membru român care a aderat la filiala internaţională a acestei organizaţii, a pus bazele Mensa România. Succesul a fost imediat, astfel că primul program de testări a adus peste 300 de membrii în mai puţin de trei ani. Data de 8 Decembrie va deschide la Cluj-Napoca poarta spre societatea Mensa prin intermediul unei testări de inteligenţă cu matrici progresive Raven. Testarea va dura 20 de minute, fiind precedată  de un instructaj susţinut de un membru Mensa care are funcţia de proctor. Rezultatele acestei testări vor fi mai apoi înmânate fiecărui candidat individual în aproximativ două săptămâni.

Testare lunară

Oraşul Cluj-Napoca nu este la prima întâlnire cu testele Mensa. Până în prezent, s-a creat o tradiţie de a fi 3 testări pe an, însă începând cu luna Decembrie, se va încerca dezvoltarea acestui proiect în scopul iniţierii unei rutine lunare, care va permite astfel de testări în fiecare lună în Inima Transilvaniei.  Astfel, toţi cei interesaţi să participe la testarea susţinută de Mensa România pe data de 8 Decembrie 2012 la sediul central al Universităţii Babeş-Bolyai sunt aşteptaţi să completeze formularul de înscriere până la data limită  de înscriere, 6 Decembrie 2012. Formularul se găseşte pe site-ul http://mensa-romania.ro/?p=211, iar taxa de înscriere este de 25 de lei pentru plata prin bancă sau 35 de lei pentru plata pe loc, la testare.  Mai multe detalii despre activitatea Mensa România şi testările de inteligenţă se află pe site-ul oficial: http://mensa-romania.ro.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite