Începe pelerinajul de la Mănăstirea Nicula. Credincioșii și-au făcut tabără cu corturi în așteptarea marii sărbători

0
Publicat:

Peste 100.000 de credincioși ortodocşi și greco-catolici sunt aşteptaţi la Mănăstirea Nicula din județul Cluj, de Adormirea Maicii Domnului.

Pelerinaj cu tradiție la Nicula
Pelerinaj cu tradiție la Nicula

În fiecare an, de Adormirea Maicii Domnului – 15 august, mănăstirea Nicula este locul unde zeci de mii de pelerini vin să se închine Fecioarei Maria. Se păstrează încă tradiţia ca oamenii din diferite sate ardelene să vină în pelerinaj, pe jos, până la acest loc.

De asemenea, aici este obiceiul înconjurării în coate şi genunchi a bisericii de lemn din centrul complexului mănăstiresc.

Apoi, pelerinii se vor închina la cea mai renumită icoană din țară, cea a Maicii Domnului cu pruncul, veche de trei secole.

Marţi, slujba de Adormirea Maicii Domnului va fi ţinută de Inaltpreasfintitul Andrei Andreicuț Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului.

„Slujbele de noapte sunt foarte ample, luni seara se înconjura biserica nouă cu icoana făcătoare de minuni, în timp ce oamenii aprind lumânări şi cânta pricesne”, a pus preotul arhimandrit Dumitru Cobzaru la Știrile Pro TV.

Luni, preoți urmați de mii de pelerini vor parcurge în rugăciune aproape șapte kilometri pe jos, de la Gherla la Nicula. Pentru iertarea păcatelor, unii dintre credincioși vor înconjura bisericuța de lemn din curtea mănăstirii pe coate și în genunchi.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite