În Cluj se stă la coadă și la carte gratis, nu numai la șaorma. „Mi se pare penibil”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă de Black Friday, coada uriașă la un fast food din centrul Clujului, unde se dădea șaorma gratis, a devenit știre națională, de Sfântul Andrei, clujenii stau la coadă la cărți gratis.

Clujeni la coadă la carte gratis. FOTO: Laura Laurențiu
Clujeni la coadă la carte gratis. FOTO: Laura Laurențiu

Zeci de clujeni au stat, joi, de la ora 17.00, la coadă la cărți gratis, cu ocazia deschiderii primei librării Cărturești din centrul orașului Cluj. De Black Friday, la câteva zeci de metri mai încolo, se stătea la o coadă uriașă la șaorma gratis. 

„Vă invităm să ne fiți alături în acest moment de mare bucurie în data de 30 noiembrie, începând cu ora 17.00. Sărbătorim cu muzică clasică & pe vinil, vin & 1.000 de cărți cadou pentru primii cititori care ne trec pragul” - astfel sună anunțul de pe pagina de Facebook a librăriei, care a determinat zeci de clujeni să se așeze la coadă.

Nu doar cărțile s-au dat gratis, ci și 150 de lumânări „cu fitil de bumbac & arome surpriză”.

În plu, vizitatorii au avut parte și de un recital cameral ce va cuprinde interpretări ale unor lucrări compuse de W. Amadeus Mozart, Alexander Borodin și Béla Bartók, urmat apoi de o sesiune de muzică ambiental, jazz, trip-hop.

Libăria a fost amenazat în cunoscuta clădire Hintz, care a găzduit prima farmacie din oraș și încă găzduiește îndrăgitul Muzeu al Farmaciei, aflat în subordinea Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (care se va redeschide curând, conform prietenilor de la Muzeu) - se mai artă în anunț.

Coadă la șaorma de Black Friday în centrul Clujului. FOTO: Știri de Cluj
Coadă la șaorma de Black Friday în centrul Clujului. FOTO: Știri de Cluj

„Mi se pare penibil. Cine vrea să citească și nu are bani de cărți, își poate face abonament la bibliotecă”

Fotografia cu coada la librărie a fost postată de o clujeancă și însoțită de următorul comentariu: „Când se deschide Cărturești Cluj și se dau cărți gratis. ps: peste drum, la Diverta, 5 oameni”.

Postarea a iscat o mică discuție.

„Noooo! Că se poate și la altceva decât la donuterie. Ce miștoooo!”, a comentat Alexandra.

„Alexandra, mie mi se pare penibil. Cine vrea să citească și nu are bani de cărți, își poate face abonament la bibliotecă. nu stai la coadă pentru o carte gratuită care e posibil să nici nu fie pe placul tău, pentru că nu tu o alegi”, a răspuns Laura.

„Dacă e moca e Ok chiar și o carte,cine știe la ce e buna,poate o pun pe foc”, a intervenit și Felicia.

„Parcă nu-mi vine să cred ... tare bine ar fi dacă ar fi adevărat...”, a comentat Daniela.

„Pentru că tinerii nu au bani dar sunt dornici de citit. Cărțile au prețuri mari în România, sunt scumpe. Noroc că se mai fac reduceri. Dar atracția primirii unei cărți pe moka e irezistibil”, a concluzionat Tiberiu.

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite