Black Friday halucinant în al doilea cel mai bogat oraș din România. Pentru ce au stat ore întregi în frig mii de oameni

0
Publicat:

Mii de oameni au luat cu asalt o șaormerie din centrul Clujului. S-a întâmplat vineri, 10 noiembrie, când patronii unei rețele locale de tip fast food au decis să dea gratis mii de șaorme clienților fideli de peste an. Ce a urmat frizează ridicolul

Mii de oameni s-au adunat în fața unui restaurant din Cluj. FOTO Stiri de Cluj
Mii de oameni s-au adunat în fața unui restaurant din Cluj. FOTO Stiri de Cluj

Statisticile INS arată că Clujul este al doilea cel mai bogat oraș al țării. De altfel. câştigul salarial mediu net în luna iulie 2023 în judeţul Cluj a fost de 5.643 lei, iar salariul mediu brut a ajuns la nu mai puțin de 9.015 lei. Spre comparație, la nivel național salariul mediu net este de 4.531 lei, iar cel brut este de 7.258. În ceea ce privește câștigul salarial, Clujul este depășit doar de București, dar la mică distanță. 

Chiar și așa, în al doilea cel mai bogat oraș al țării, mii de oameni s-au încolonat vineri, 10 noiembrie, ca să mănânce șaorma gratis de Black Friday. Inițiativa a aparținut unui lanț de resturante fast food, care a făcut cinste cu 2.500 de șaorme. Știri de Cluj scrie că oferta s-a adresat celor mai fideli clienți, pentru că doritorii trebuiau doar să se înscrie pe site-ul lanțului de restaurante și apoi să se prezinte la unul dintre restaurante. Înainte de ora 14.00, când începea oferta, coada era deja de peste 100 de metri lungime, iar ultimul produs a fost servit la ora 17.00.

Puhoiul de oameni i-a luat prin surprindere și pe angajații firmei de securitate
Puhoiul de oameni i-a luat prin surprindere și pe angajații firmei de securitate

Șaorma „de lux”

Știrea a apărut și pe platforma Reddit, unde internauții au comentat evenimentul cu umor. Mulți dintre ei s-au întrebat cum este posibil ca în al doilea cel mai bogat oraș din România, unde veniturile sunt mult peste medie, oamenii să se înghesuie la o șaorma gratis. 

Nici nu știam că poți mânca shaorma fără să fii după o noapte de băute”, a „înțepat” cineva încă din primul comentariu. „La 500 de euro chiria pe garsonieră (n.red.- chiriile sunt enorme la Cluj) trebuie să salvezi fiecare leu”, s-a amuzat altul. „Bă, dar câți elitiști wannabe în Clujul ăsta. Mergeți fraților și luați-vă trufele din Kaufland și lasăți oamenii în pace să-și savureze shaorma”, a fost alt comentariu. „Este o glumă? Cum pot clujenii cu salarii de minimum 5.000 de euro pe lună să stea la coadă pentru o șaorma de 20 ron?”, a fost o altă ironie.

Aici se vede cât suntem de săraci. Sau dacă nu, ce ne mai place să ne umilim pentru un colț de pâine. Toți oamenii aceia nu aveau un ban să-și cumpere, decent, ceva de mâncare, sau totul a fost regizat?”, s-a întrebat alticineva. „Oare au 2.500 de paturi la infecțioase?”, a scris alt glumeț.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite