Garsonieră minusculă cu toaleta în dulap, la Cluj. Prețul este exorbitant: 53.000 de euro FOTO

0
Publicat:

Piața imobiliară clujeană nu încetează să uimească: după garsoniera de 11 metri pătrați pentru care se cereau 37.000 de euro, a urmat garsoniera cu toaleta „în dulap”, de 16 metri pătrați, pentru care se cer 53.000 de euro.

Garsoniera are 16 metri pătrați. FOTO: imobiliare.ro
Garsoniera are 16 metri pătrați. FOTO: imobiliare.ro

Astfel sună anunțul de pe Imobiliare.ro: „Vânzare apartament o camera în zona Astoria Centru situat în bloc tip vilă de 3 etaje construit în anul 1970. Apartamentul este situat la etajul parter, are chicinetă, este tip studio și are o suprafață totală de 20 metri pătrați, respectiv 16 metri pătrați suprafață utila. Apartamentul este contorizat, finisat, parchet, gresie, faianță, geamuri termopan, parțial mobilat și utilat.”

Prețul propus este de 53.000 de Euro, negociabil. Aceasta înseamnă 3.312 euro pe metru pătrat, un preț de locuință de lux, aflate în centrul orașului.

Garsoniera are 16 metri pătrați SURSA Imobiliare.ro
Garsoniera are 16 metri pătrați SURSA Imobiliare.ro

Garsoniera se află în centrul orașului, dar este departe de a fi o proprietate de lux. Locuința este foarte mică și înghesuită: bucătăria este amenajată într-un colț al camere și constă dintr-o masă, o chiuvetă și o friteuză.

De asemenea, toaleta minusculă a fost amenajată într-un soi de debara, cu niște uși lamelare, de șifonier, care permit aerisirea, probabil din cauză că nu există fereastră. 

Baia are uși de dulap cu aerisire SURSA Imobiliare.ro
Baia are uși de dulap cu aerisire SURSA Imobiliare.ro

Garsoniera de 11 metri pătrați

Piața imobiliară clujeană este cunoscută pentru astfel de aberații. În perioada comunistă, s-au construit mai multe blocuri cu garsoniere de 11 metri pătrați, care au fost scoase la vânzare cu prețuri de locuințe de lux.

Motivul? Fiind foarte mici, în ciuda prețului mare pe metru pătrat, se ajunge la un preț total relativ mic în condițiile celei mai scumpe piețe imobiliare din România. Astfel, clienții cumpără aceste cutii de chibrituri pentru a le închiria. 

Cunoscută în toată țara a ajuns, anul trecut, o garsonieră de 11 metri pătrați din cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca, după ce fusese scoasă la închiriat cu 200 de euro. Apoi a ajuns acum să fie pusă la vânzare de către proprietar.

Prețul cerut - este de  37.499 de euro, ceea ce înseamnă 3.409 euro pe metru pătrat.

„Propunem spre vânzare o garsonieră, Cartier Gheorgheni, Complet mobilată şi utilată. Situată pe strada Zambilei. Aproape de mijloace de transport în comun. Ideală pentru investiţie, posibilitate de cumpărare cu preluare de chiriaşi. CF Liber de sarcini. Preţ negociabil”, se arătă pe o platformă de anunţuri imobiliare.

Bucătăria e în colț, după ușă SURSA Imobiliare.ro
Bucătăria e în colț, după ușă SURSA Imobiliare.ro
Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite