FOTO VIDEO Elev de 10 ani din Cluj, mort după ce a căzut în curtea şcolii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceul Báthory István Cluj-Napoca. Clasele primare FOTO: Florina Pop
Liceul Báthory István Cluj-Napoca. Clasele primare FOTO: Florina Pop

Un băieţel de 10 ani a fost găsit inconştient în curtea Liceului Báthory István din Cluj-Napoca. El a decedat la circa o oră după ce a fost dus de un echipaj SMURD la Urgenţe.  Inspectorul şcolar Valentin Cuibus susţine că băiatul avea probleme de sănătate.

UPDATE 18.30 Mai mulţi părinţi care au venti după copii au spus că în curte este gheaţă, dar că baiatul care a decedat nu a căzut într-o zonă cu gheaţă. O mamă care avea fetiţa bolnavă spune că a fost la cabinetul medical al şcolii unde aştepta să intre când i s-a spus că va trebuie să aştepte fiindcă au un caz foarte grav. Era acolo băiatul de 10 ani. Femeia povesteşte că s-a speriat când a auzit-o pe acea mamă ţipând de durere.

„Probabil atunci i-au spus că nu mai pot face nimic pentru copilul ei. M-a trecut un fior pe şira spinării. Sunt mamă“, afirmă femeia, lângă şcoala unde în jur de ora 14.00 a murit un copil.

UPDATE 16.57 Directoarea: „Părinţii nu au adus analizele“ 

Directoarea liceului, Timar Agnes a povestit pentru „Adevărul“ ce s-a întâmplat: „Se sunase de ieşire şi copilul a picat brusc lângă uşa de la ieşirea din şcoală. Un coleg l-a găsit şi a anunţat profesoara care a anunţat SMURD-ul. Resuscitarea a durat 40 de minute".

Aceasta a mai spus că părinţii sunt obligaţi să aducă medicului de la şcoală date legate de starea de sănătate a copiilor pentru ca în caz de incidente medicul şcolii să ştie ce are de făcut.  „Părinţii nu au adus nimic. Au mai fost probleme în toamna anului trecut, iar părinţii au promis că îi vor face analize şi vor veni cu rezultatele la medicul şcolii, dar nu au făcut asta“. 

<b>UPDATE 16.45 „Este îngijorător“</b>

Criminaliştii au plecat în urmă cu puţin timp de la liceu. Părintele a doi copii care învaţă la şcoala respectivă a declarat pentru „Adevărul“: „Este îngrijorător că astfel de evenimente au loc în curtea unei şcoli“. 

UPDATE 16.33 Daniel a murit la Spital

Copilul a fost intubat de SMURD şi a ajuns la Spitalul de Copii într-o stare foarte gravă. Decesul a fost  constatat la ora 15.30.  Directorul medical al Spitalului de Copii, Călin Lazăr, a declarat pentru „Adevărul“ că nu dă detalii în legătură cu cazul copilului decedat, decât la ora 19.00, când va avea loc o conferinţă de presă.  


UPDATE 16.14 Băiatul avea probleme de sănătate 

Inspectorul şcolar general Valentin Cuibus spune că a început o anchetă împreună cu Poliţie şi că se pare că băiatul avea probleme de sănătate: „Din primele date rezultă că băiatul a leşinat şi în toamna trecută la şcoala, aşa ne-a spus directoarea şcolii. Copilul era singur în curte,  deci nu se pune problema să-l fi împins cineva. Am îneţeles că a căzut brusc. Se bănuieşte că sunt probleme de sănătate grave şi nu se exclude varianta unui atac cerebral“.

Cuibus aşteaptă azi de la conducerea şcolii un raport al evenimentelor şi de la inspectorii din comisia care a mers imediat la faţa locului.

14.30 Băiat găsit inconştient în curtea şcolii
 

Daniel Petru Berbec, un băiat din clasa a IV-a de la Liceul Bathory Istvan, din Cluj-Napoca, a fost găsit de un coleg în jurul orei 14.00, căzut în curtea şcolii, lovit la cap.

„Sesizarea a fost făcută la ora 14.04. Copilul a fost găsit în stare de inconştienţă la Liceul Bathory. El a căzut şi s-a lovit la cap în curtea . Nu era o zonă cu gheaţă, ci uscată. Băiatul a murit în jurul orei 15.00 la Urgenţe“, a declarat purtătoarea de cuvânt Anca-Sidonia Bolba.

 

 

 

 

 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite