FOTO VIDEO Aplicaţia de pe telefon care te ajută să-i suni pe cei dragi: „În toată aglomeraţia asta ajungem să îi neglijăm pe oamenii cu adevărat importanţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Dumitrescu (stânga) şi Victor Miron (dreapta) au creat o aplicaţie pentru favoriţii FOTO: arhiva personală a celor doi
Octavian Dumitrescu (stânga) şi Victor Miron (dreapta) au creat o aplicaţie pentru favoriţii FOTO: arhiva personală a celor doi

Octavian Dumitrescu şi Victor Miron sunt doi clujeni pasionaţi de oameni şi de tehnologie. Ei spun că pentru a avea o viaţă de calitate e nevoie de oameni şi de relaţii de calitate, iar banii vin în plan secund.

„Mi-am dat seama că treceau luni în şir fără să îmi sun bunica. În afaceri mi-am dat seama că îi sunam mai des pe clienţii rău platnici în loc să investesc acel timp în relaţia cu acei clienţi şi parteneri datorită cărora am reuşit să progresez în afaceri. Aplicaţia telefonică Favorites te ajută să nu mai uiţi să iei legătura cu acei oameni importanţi pentru tine”, spune Mihai Miron, un tânăr clujean, antreprenor de profesie.

Şi de la ideea asta a pornit totul. Pasiunea lui şi prietenului său Octavian Dumitrescu, tot antreprenor, pentru tehnologie i-a făcut să caute o soluţie.

Au creat o aplicaţie pentru smartphone-uri care îi determină pe posesorii lor să îşi contacteze periodic apropiaţii şi chiar să îi ajute să relaţioneze mai bine.

Îi neglijăm pe cei dragi

”Am creat aplicaţia de mobil Favorites pentru a-i ajuta pe oameni să aibă grijă de favoriţii din viaţa lor. Avem astăzi sute sau poate chiar mii de prieteni pe Facebook. În agenda telefoanelor avem numerele de telefon de la şi mai multe persoane.

În toată aglomeraţia asta ajungem să îi neglijăm pe oamenii cu adevărat importanţi din viaţa noastră, pe acei oameni pe care îi avem la favoriţi în agenda telefonului (prieteni, familie, iubit, iubită, mentori, parteneri de afaceri). Am creat aplicaţia în primul rând dintr-o nevoie personală“, mai zice Victor Miron.

image

Aplicaţia se numeşte Favorites şi se poate downloada gratuit din Google Play (AICI). Aplicaţia îţi ia automat favoriţii din agenda telefonului, îţi arată un istoric al interacţiunii cu ei, îţi permite să stabileşte întâlniri cu ajutorul ei şi, cel mai important, îţi aminteşte să îi contactezi.

„Pentru fiecare favorit poţi să setezi cât de des vrei să ai grijă să îl contactezi (zilnic, săptămânal, la două săptămâni sau lunar) şi aplicaţia te notifică dacă trece acea perioadă fără să vorbiţi la telefon sau prin sms. Primii utilizatori ai aplicaţiei sunt încântanţi că au găsit instrumentul care îi ajută să nu uite să îşi sune mamele“, explică cei doi.

Octavian Dumitrescu şi Victor Miron au fost consiliaţi şi de un doctor în psihologie şi au de gând să perfecţioneze aplicaţia în baza sugestiilor de la utilizatori, dar şi să facă o versiune pentru iPhone.

Un alt gând de viitor e să facă un parteneriat cu un operator de telefonie mobilă pentru ca aplicaţia lor să poată fi folosită de cât mai mulţi oameni. (sursa video: Victor Miron)


Mai puteţi citi:

FOTO  Site-ul care îţi face tiramisu şi îţi pune tapet. Bonus: te ajută să-ţi rotunjeşti veniturile

VIDEO Tinerii clujeni au creat un site de împrumutat lucruri
 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite