FOTO Cel mai de succes musical din toate timpurile se joacă la Cluj: „Scripcarul pe acoperiş“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 60 de oameni vor cânta şi dansa pe scena Teatrului Naţional din Cluj-Napoca  FOTO: Teatrul „Regina Maria“ Oradea
Peste 60 de oameni vor cânta şi dansa pe scena Teatrului Naţional din Cluj-Napoca  FOTO: Teatrul „Regina Maria“ Oradea

Actorii Teatrului „Regina Maria“ din Oradea vor juca marţi, 16 aprilie, piesa „Scripcarul pe acoperiş“ la Teatrul Naţional Cluj-Napoca. Spectacolul este cel mai de succes musical realizat în România.

„Scripcarul pe acoperiş“, unul din musicalurile cele mai de succes din toate timpurile, se va juca marţi, 16 aprilie, la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca. Acest musical a avut de-a lungul timpul în peste 3.200 de  reprezentaţii.
Piesa prezintă câteva întâmplări din viaţa lăptarului Tevye, în efortul acestuia de a-şi menţine familia unită prin respectul tradiţiei în comunitatea evreiască dintr-un sat rusesc.

Prima adaptare scenică a fost în 1964 la Imperial Theater de pe Broadway. Şapte ani mai târziu apărea pe marile ecrane. Adaptarea cinematografică din 1971 a fost şi ea un mare succes.

Regia artistică îi aparţine lui Korcsmáros György, decorurile - Vioarei Bara, costumele - Amaliei Judea, coregrafia - András Loránd.

La spectacol va participa şi orchestra lărgită „Hakeshet Klezmer Band”, sub conducerea lui Ari Nagy Sandor.

Această orchestră s-a înfiinţat în cadrul comunitatii evreilor din Oradea la iniţiativa regretatului Gyuri Vilan.
După dispariţia acestuia, formaţia s-a reorganizat şi a avut concerte şi peste hotare - Ungaria, Israel, Argentina - reuşind să obţină recunoaştere din partea publicului.

Biletele s-au pus în vânzare la agenţia de bilete a teatrului clujean, însă pot fi achiziţionate şi online, de pe site-ul www.biletmaster.ro.
 

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite