După scandalul sexual de la şcoala din Turda, dirigintele elevei cuplate cu profesorul de sport a chemat psihologul să ţină o oră de Etică la clasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directoarea Liceului Teoretic „Liviu Rebreanu“ din Turda, Angela Candea, spune că părinţii elevei nu au depus în scris nicio reclamaţie la sediul şcolii şi că după ce s-a aflat de relaţia dintre adolescentă şi dascălul de sport, dirigintele fetei a chemat psihologul unităţii să ţină o oră de Etică la clasă.

Directorul executiv al Liceului Teoretic „Liviu Rebreanu“ din Turda, profesoara Angela Candea, susţine că între eleva de clasa a XI-a şi profesorul de sport nu ar fi fost o relaţie de 3 ani de zile, şi că în vacanţa intersemestrială ar fi avut loc aventura.

„Mama elevei a venit la şcoală pe 11 februarie şi a declarat că fata i-ar fi spus că între ea şi profesor ar fi fost ceva, în vacanţa dintre semestre. Nu înţeleg de ce mama fetei a mers la Inspectoratul Şcolar Judeţean şi a depus o sesizare scrisă la ora 11.00, dacă la noi nu a depus. Apoi a retras-o. Iar până în ora 12.00 profesorul de sport şi-a dat demisia. Totul s-a petrecut fulgerător“, afirmă directoarea şcolii, Angela Candea.

Potrivit acesteia, eleva învăţa bine, „are o situaţie şcolară bună“. Are 34 de absenţe dintre care 32 sunt motivate. „Părinţii au spus că nu a intrat niciodată în casă după ora 21.30“, adaugă Angela Candea. Nu este minoră, are 18 ani.

Iar profesorul, care ar fi în vârstă de 31-32 de ani, era titularizat de anul trecut şi la adresa acestuia nimeni nu a avut nicio plângere sau vreo reclamaţie. „M-a mirat când am auzit. Ştiam că urmează să se căsătorească în vara asta cu o absolventă a Academiei de Poliţie“, mai spune Angela Candea.

„Nu e adevărat că relaţia dintre elevă şi profesor a început de acum 3 ani, de când fata era încă în clasa a IX-a“, completează directoarea şcolii.

Potrivit acesteia, dirigintele elevei a chemat psihologul şcolii pentru a ţine o oră de Etică la clasa adolescentei cuplate cu profesorul de sport. Întrebată dacă nu ar introduce astfel de ore la toate clasele de liceu, directoarea a spus că lecţii de Etică s-ar putea preda la orele de dirigenţie şi la religie.

Angela Candea mai spune că dacă dirigintele clasei va propune şcolii scăderea notei la purtare a elevei, consiliul şcolii va lua în considerare aceasta.

Nimeni nu îşi explică de ce mama care a depus reclamaţie la ISJ Cluj a şi retras-o în nicio oră. „Nu ştiu de ce a retras-o aşa de repede“, susţine inspectorul şcolar general Valentin Cuibus.

„Din câte am înţeles, în momentul relaţiei, fata nu mai era minoră. Oricum, profesorul nu va mai preda în sistem“, conchide Cuibus.

Mai puteţi citi:

Scandal sexual într-o şcoală din Turda. Un profesor de sport e acuzat că ar avea, de doi ani, o relaţie cu o elevă

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite