Duelul celor trei capitale: Cluj vs. Timişoara vs. Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul" a analizat modul în care sunt prezentate de trei ghiduri turistice internaţionale cele mai mari trei oraşe din afara Bucureştiului - Cluj, Timişoara şi Iaşi. Toate cele trei capitale de provincii istorice şi-au anunţat intenţia de a deveni următoarea Capitală Culturală Europeană din România.

Ghidul Verde Michelin este singurul dintre cele trei luate în calcul de „Adevărul” care oferă o ierarhie clară a obiectivelor turistice. Trei stele primesc cele considerate „de vizitat neapărat", două cele care „merită o abatere din drum" şi o stea cele considerate „interesante".

Timişoara este singurul oraş dintre cele trei care beneficiază de două stele, Clujul şi Iaşiul fiind cotate cu câte o stea.

Totuşi, Timişoara nu este trecută pe lista locurilor de pe traseul esenţial al ghidului, pe care se regăsesc însă Clujul şi Iaşiul.

Dacă per total Clujul nu are decât o stea, individual, Biserica Sfântul Mihail, Muzeul de Artă şi cel Etnografic sunt notate cu câte două stele. Singurul oraş notat cu trei stele în România este Sibiul.

Citeşte astăzi, în „Adevărul de Cluj-Napoca", o amplă analiză a felului în care cele trei oraşe sunt prezentate în Ghidul Verde Michelin, ghidul Lonely Planet şi National Geographic Traveler.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite