Dosare penale şi amenzi de peste 35.000 de lei pentru două petreceri ilegale la Cluj-Napoca. Oraşul e sub cod roşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Două petreceri ilegale au fost oprite de poliţişti. FOTO: Niek Verlaan/Pixabay
Două petreceri ilegale au fost oprite de poliţişti. FOTO: Niek Verlaan/Pixabay

Poliţiştii clujeni au dat amenzi în valoare de 35.000 de lei şi au întocmit două dosare penale după ce au descins, în noaptea de vineri sprea sâmbătă, la două localuri unde s-au organizat petreceri ilegale, nerespectându-se măsurile sanitare de combatere a Covid-10.

În interiorul unui local situat în centrul municipiului au fost identificate 116 persoane, precum şi organizatorul evenimentului, căruia i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 15.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19. Petrecerea a fost organzată în ciuda fatului că localurile publice pot funcţiona între orele 5.00 şi 22.00, cu 30% din capacitate. 

În plus, în local nu se dădeau bonuri, astfel că toate încasările din consumaţia clienţilor s-au făcut „la negru”. Cei prezenţi la petrecere au fost legitimaţi şi vor fi amendaţi. 

Au fost amendaţi toţi participanţii la petrecere

Amenzi în valoare de 20.000 de lei au primit şi 36 de persoane care participau, vineri seara, în jurul orei 22.45, la un eveniment privat într-un alt local din centrul oraşului. Poliţistii au constatat că nu erau respectate măsurile legale impuse în contextul pandemic şi, în plus, nu exista o casă de marcat.

În ambele situaţii s-au deschis dosare penale pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Vă mai recomandăm 

De ce este Cluj judeţul „campion” la incidenţa cazurilor de COVID-19, dar nu are niciun deces

Amendă record de 4.000 de euro pentru o „petrecere COVID” în apartament

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite