Cum s-au distrat peste 56.000 de persoane, în weekend, la Electric Castle în Bonţida. Cum va fi la Cluj FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 1.000 de străini au participat la festival. FOTO: EC
Peste 1.000 de străini au participat la festival. FOTO: EC

Peste 56.000 de persoane au participat la EC_Special, în primele trei zile de festival organizate la Bonţida. Zeci de concerte cu artişti de renume, instalaţii de lumină spectaculoase şi conferinţe pe teme fierbinţi au loc toată săptămâna în centrul istoric şi pe Cetăţuia Clujului

Peste 56.000 de persoane s-au bucurat timp de 3 zile de muzică, de vibe-ul electrizant de festival şi de activităţile puse la dispoziţie de organizatori în cadrul EC_Special by Electric Castle: în prima zi, vineri, au fost 13.000 de participanţi, în a doua - 25.000, iar duminică peste 18.000 de persoane, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor. 

Peste o mie de turişti au venit la festival din străinătate din ţări precum Olanda, Germania, Franţa, Belgia, Ungaria. Participanţii au dansat până în zori, iar cei mai mulţi dintre ei au spus că au aşteptat mai bine de un an să revină în locul lor preferat de petrecere. La distracţie au luat parte în prima zi de festival şi premierul Florin Cîţu, însoţit de primarul Clujului, Emil Boc.

La rândul lor, artiştii au fost încântaţi că pot să performeze din nou în faţa fanilor, în siguranţă. 

Unul dintre cei mai aşteptaţi artişti, DJ Marky a călătorit peste 25 de ore şi a fost nevoit să petreacă 10 zile în carantină în Mexic ca să-şi poată întâlni publicul la EC_Special Bonţida. Cele mai populare show-uri au fost cele susţinute de HVOB, Sigma, Ben Bohmer, DJ Marky, care au oferit participanţilor momente de mare intensitate.

Festivalul se mută la Cluj

Urmează 7 zile de muzică live, de petreceri, artă new media si conferinţe marca Electric Castle la Cluj. 

Clujenii vor avea parte chiar la ei pe stradă de cel mai complet festival organizat vreodată în România.

De azi începând, concertele, reprezentaţiile artistice şi conferinţele new media ajung pe străzile din centrul Clujului, în mai multe locuri din centrul istoric, în Piaţa Unirii şi pe Cetăţuie.

Arta va cuceri oraşul şi îl va transforma într-un spaţiu al descoperirilor culturale. Sute de artişti, instalaţii new media spectaculoase, hub-uri creative şi masterclass-uri care aduc informaţii utile şi inspiraţie deopotrivă - toate acestea sunt ingredientele unei aventuri urbane epice. 

Clujul va prinde viaţă din inima lui, din Piaţa Unirii, şi până pe Dealul Cetăţuia, aşa încât fiecare zonă legendară şi istorică să spună o poveste. Piaţa Unirii va găzdui cea mai mare scenă a festivalului şi pe cei mai iubiti artisti: Aurora, Asaf Avidan, IAMDDB, The Blaze şi mulţi alţii.

Instalaţiile luminoase vor fi amplasate pe strada Universităţii, în Piaţa Unirii, pe Cetăţuie la fostul depozit de praf de puşcă, la Hotel Belvedere, pe faţada Bibliotecii Academiei de pe strada Mihail Kogălniceanu, la Casa Municipală de Cultură, la Casa Tranzit, la Turnul Paraşutiştilor de pe Cetăţuie.

Stilul de viaţă sustenabil, concept cheie la întâlnirile EC Talks  

12 întâlniri despre stilul de viaţă sustenabil cu personalităţi de marcă din România au loc zilnic, în perioada 11-14 august, pe Cetăţuie la EC Garden.

E vorba despre runde de discuţii informale, prieteneşti, dar profunde şi cu sens despre sănătate în contextul pandemiei, educaţie sexuală, sustenabilitate. Printre invitaţi se află solistul Adrian Despot de la Viţa de Vie, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, Daniel David, producătorul de film Oana Giurgiu, scriitoarea şi psihoterapeutul Petronela Rotar.

Distracţie în siguranţă


În contextul pandemiei, organizatorii îşi îndreaptă eforturile spre a crea un spaţiu sigur pentru toţi participanţii. Electric Castle alături de partenerul medical al festivalului, MedLife, pune la dispoziţia participanţilor teste Antigen gratuite cu valabilitate de 24 de ore. Participanţii îşi pot face programări la numărul 0264 960 pentru realizarea gratuită a testării cu test Antigen la clinicile MedLife din Cluj.

Pentru a participa la evenimentele EC_Special, participanţii trebuie să îndeplinească una dintre următoarele cerinţe:

dovada vaccinării;

dovada rezultatului negativ al unui test RT-PCR (nu mai vechi de 72 de ore);

dovada rezultatului negativ al unui test antigen rapid (nu mai vechi de 24 de ore);

un document care atestă că participantul a trecut prin boală - a avut virusul SARS-CoV-2 (document emis cu 15-180 de zile înainte). 

Minorii sub 12 ani au acces gratuit pe toată durata festivalului, atâta timp cât sunt însoţiţi de un părinte/tutore care prezintă un bilet sau un abonament valid.

Programul zilnic şi informaţii despre concerte, conferinţe şi instalaţii luminoase de la EC_Special sunt disponibile pe www.electriccastle.ro.  

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite