Culiță Sterp, sub control judiciar pentru 60 de zile. Precizările Poliției și reacția ministrului de Interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manelistul Culiță Sterp a fost plasat, vineri, sub control judiciar, pentru 60 de zile, după ce fusese reținut pentru 24 de ore în urma accidentului provocat în centrul Clujului. Ministrul de Interne a reacționat la acuzele aduse Poliției privind mușamalizarea cazului.

Poliția a venit cu precizări referitor la accident și a explicat că la bordul mașinii nu au fost găsite substanțe ilegale. Potrivit sursei citate, Sterp gonea cu o viteză de 96 de kilometri pe orăcând a comis accidentul din centrul orașului Cluj.

„Din informațiile obținute rezultă faptul ca autoturismul a fost surprins de aparatul radar rulând cu viteza de 96 de km/h. A fost întocmit un proces-verbal de constatare a contravențiilor, cuantumul total al amenzilor fiind de 1885 de lei. A fost aplicată o amendă în valoare de 580 de lei pentru nerespectarea semnalelor, indicațiilor și dispozițiilor polițistului rutier, contravenientului fiindu-i de asemenea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 30 de zile”, arată IPJ Cluj.

În ceea ce privește rezultatul probelor biologice poliția a anunțat că nu a sosit încă rezultatul de la IML, însă nu au fost găsite plicuri cu substanțe interzise în autovehiculul artistului.

„La locul evenimentului rutier, conducătorul auto a fost testat doar cu aparatul etilotest, însă la unitatea medicală i-au fost recoltate probe biologice și în vederea identificării substanțelor interzise. Rezultatele nu au fost încă primite de la IML. (..) Din datele primite nu se confirmă informația că în autoturismul bărbatului ar fi fost depistate și ridicate plicuri cu substanțe”, a mai precizat Poliția.

Pe numele lui Culiță Sterp a fost deschis dosar penal, după ce a fost implicat într-un accident rutier și a plecat de la fața locului. Rezultatele etilotestului au arătat o concentrație de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Culiță Sterp a stat 24 de ore în arestul poliției, după accidentul de miercuri noapte
Culiță Sterp a stat 24 de ore în arestul poliției, după accidentul de miercuri noapte

Bode: Măsura reținerii pentru 24 de ore este cea mai dură

Ministrul Afacerilor Interne susține că Poliția Cluj nu a încercat mușamalizarea cazului accidentului provocat de Culiță Sterp. Bode a precizat că măsura de reținere pentru 24 de ore este cea mai dură măsură luată într-o asemenea situație.

„Nu sunt de acord cu dumneavoastră că Poliţia a încercat să muşamalizeze acest caz, dimpotrivă. Poliţia a acţionat în dinamică, a făcut cercetarea la faţa locului, iar măsura reţinerii pentru 24 de ore este cea mai dură într-o astfel de situaţie. Persoana respectivă a fost reţinută pentru două infracţiuni şi anume vătămare corporală din culpă, respectiv părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţistului. Aşadar, avem o anchetă penală în curs. Astăzi, cetăţeanul respectiv va fi prezentat în faţa instanţei şi instanţa va decide măsurile în continuare”, a explicat ministrul de Interne, potrivit News.ro.

De asemenea, ministrul susține că Poliția Română nu comunică în baza imaginilor apărute pe rețelele de socializare sau la televizor, ci în baza „datelor pe care le obţine din descărcarea  aparatului radar

“Niciodată Poliţia Română nu va comunica urmărind imagini apărute la televizor. Poliţia Română comunică pe baza datelor pe care le obţine din desc[rcarea aparatului radar să vadă exact viteza cu care a circulat, cercetarea la faţa locului şi după ce toate aceste elemente au fost finalizate, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore. Nu cred că ar fi fost normal ca Poliţia să comunice despre această măsură înainte de a veni rezultatele de la analizele, de la probele recoltate. Nu cred că Poliţia ar fi trebuit să comunice o eventuală măsură a reţinerii până când aceste date nu i-ar fi fost prezentate persoanei în cauză. În consecinţă, consider că au acţionat gradual corect, au efectuat cercetarea la faţa locului şi pe baza probelor pe care le-au strâns au luat măsura cea mai dură, reţinerea pentru 24 de ore. Mai departe, instanţa va spune ce se întâmplă cu persoana respectivă”, a precizat Lucian Bode, potrivit sursei citate.

Accidentul în care a fost implicat Culiță Sterp s-a petrecut după miezul nopții, miercuri spre joi, într-o intersecție din zona centrală a Clujului. Evenimentul a fost înregistrat de camera de bord a altui șofer aflat în trafic.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite