Consiliul de Judecată a propus excluderea din Armată a locotenentului Alexandru Gheorghe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul de Judecată întrunit în cadrul Unității Militare de la Câmpia Turzii a decis, luni seară, excluderea din Armată a locotenentului Alexandru Gheorghe. Membrii Consiliului l-au găsit pe ofițer vinovat pentru toate cele patru capete de acuzare.

Apărătorul locotenentului Alexandru Gheorghe, generalul Ion Panaitescu, s-a declarat consternat de decizia Comisiei de Judecată. "Piesa fusese deja scrisă. Este absolut aberant tot ce s-a întâmplat azi la Câmpia Turzii. Nu s-a judecat nimic pe fond", a declarat generalul.

Membrii Consiliului de Judecată din Flotila 71 Aeriană au decis în unanimitate trecerea în rezervă a locotenentului protestatar. Citește aici comunicatul oficial

Avocatul locotenentului a confirmat, pentru "Adevărul", faptul că membrii Consiliului de Judecată l-au găsit vinovat pe Alexandru Gheorghe pentru toate cele patru capete de acuzare: neînștiințarea comandantului despre deplasarea și în alte localități pe timpul părăsirii garnizoanei în data de 23 ianuarie 2012, respectiv în municipiul București, încălcând astfel prevederile prevăzute în Regulamentul de ordine interioară în unitate; participarea în data de 23 ianuarie 2012 la mitingul/demonstrația din Piața Universității - municipiul București; purtarea uniformei militare pe timpul participării în data de 23 ianuarie 2012 la mitingul/demonstrația din Piața Universității - municipiul București și acordarea de interviuri și declarații reprezentanților mass-mediei civile fără a păstra echidistanța politică a Armatei și totodată furnizând informații exceptate de la liberul acces, respectiv denumirea funcției și a structurii unde se găsește aceasta.

În opinia generalului Ion Panaitescu, "Armata română este ultimul bastion stalinist". "Nu are niciun interes Armata să iasă cu hora-n drum", a punctat generalul.

"Nu mă opresc aici!"

Apărătorul locotenentului este decis să apere cauza clientului său chiar și adresându-se Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO). "Promit că nu am să mă las! Țin prea mult la Armată. Vom ataca decizia Consiliului de Judecată la Statul Major al Forțelor Aeriene. Pe urmă, dacă va fi cazul, vom ajunge și la Curtea de Apel Cluj, și la Înalta Curte de Casație și Justiție. Oricum, propunerea de excludere din Armată e una, dar decizia îi aparține ministrului Apărării Naționale", a declarat generalul Ion Panaitescu.

Vezi de ce a ales locotenentul Alexandru Gheorghe să intre în Armată

Generalul Ion Panaitescu a precizat că, până la o hotărâre definitivă și irevocabilă, locotenentul Alexandru Gheorghe se va prezenta în fiecare zi la Unitatea Militară de la Câmpia Turzii și își va îndeplini atribuțiile de serviciu.

EDITORIAL, Mălin Bot, redactor-şef adevarul.ro: De ce este erou locotenentul Alexandru Gheorghe

Generalul Ion Panaitescu a susţinut, luni, la Unitatea Militară de la Câmpia Turzii, că nu există un temei legal pe baza căruia s-a constituit Consiliul de Judecată. „Am ridicat o excepţie cu privire la inexistenţa unui act normativ care să justifice întrunirea Consiliului de Judecată. Regulamentul de organizare a Consiliului de Judecată nu a fost publicat în Monitorul Oficial, ca atare nu există niciun temei legal", a declarat generalul Panaitescu.

CITEȘTE ȘI:

DEZBATERE ADEVĂRUL Omul care a împărţit românii în două: Alexandru Gheorghe. Este de condamnat sau de lăudat gestul militarului?
adevarul.ro vă propune o dezbatere în premieră, în cadrul căreia cititorii oferă conţinut la fel de important ca cel al jurnaliştilor. Doi ziarişti importanţi prezintă opinii divergente despre cazul militarului care a participat la proteste şi vă invită să susţineţi cu argumente personale unul dintre aceste puncte de vedere. Citeşte continuarea aici

EDITORIAL, Sabin Orcan, redactor-șef ediții locale Adevărul: Falsul erou cu epoleţi
Gestul locotenentului Alexandru Gheorghe, de a ieşi să protesteze îmbrăcat în haină militară, face furori printre contestatarii actualei puteri. Citește integral editorialul

Sute de mesaje de susținere pentru Alexandru Gheorghe, locotenentul care a protestat în uniformă
Gestul locotenentului Alexandru Gheorghe din Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii, sosit, în uniformă, în mijlocul protestatarilor din Piaţa Universităţii din Capitală, nu a rămas fără ecou în rândul românilor care simt la fel ca el. Citeşte aici continuarea!

MApN: Lt. Gheorghe a cerut 50% din puterea de decizie a Consiliului Militar ce ar trebui să preia "destinele României"
Conducerea Statului Major General (SMG) a luat la cunoştinţă "cu consternare" de activităţile şi propunerile locotenentului Gheorghe Alexandru şi promite că va face publică decizia Consiliului de judecată, imediat după pronunţare, se spune într-un comunicat al MApN. Citește aici continuarea!

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite