Conducerea Emerson despre relocarea unei secţii din Cluj la Oradea: ”Nu sunt terenuri disponibile în apropierea campusului pentru achiziţie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania americană Emerson anunţa, zilele trecute, că mută o secţie din cadrul parcului industrial clujean la noua fabrică pe care au construit-o în Oradea. Conducerea companiei spune că extinderea nu ar fi fost posibilă la Cluj întrucât nu erau terenuri disponibile în apropiere pentru achiziţie. 100 de angajaţi au fost anunţaţi că vor fi relocaţi, iar dacă ei nu vor dori vor putea opta pentru alte joburi în Cluj, în cadrul companiei.

”Emerson doreşte să se dezvolte în România, astfel a decis să relocheze la Oradea părţi din platforma de Afaceri Automatizări Industriale, creând astfel şi spaţiul necesar dezvoltării altor segmente de afaceri în Campusul din Cluj. Dezvoltarea campusului din Cluj nu este posibilă deoarece în apropiere nu sunt terenuri disponibile pentru achiziţie. Conform primelor anunţuri din 2012, Emerson a decis să extindă operaţiunile din Cluj în parcul industrial Eurobusiness din Oradea. Oraşul Oradea a fost ales având în vedere proximitatea reţelelor importante de drumuri din Europa, fiind o zonă ce permite companiei Emerson extinderea operaţiunilor sale din România. Această relocare va susţine dezvoltarea pe termen lung, în linie cu cea a pieţei, atât în Cluj, cât şi în Oradea”, afirmă conducerea companiei Emerson pentru ”Adevărul”.

O sută de oameni au fost anunţaţi că vor putea alege între a se muta la Oradea, pe acelaşi post - profitând de pachetul oferit de firmă (cazare, transport, servicii de mutare) - şi a rămâne la Cluj şi a se angaja în cadrul aceleiaşi companii pe unul dintre cele 100 de posturi scoase la concurs.

”Compania va oferi tuturor angajaţilor vizaţi de această schimbare oportunitatea de a continua cu acelaşi loc de muncă în Oradea. Emerson încurajează angajaţii vizaţi să se mute la Oradea, oferindu-le pachete de relocare. Emerson a prezentat angajaţilor, pe 20 aprilie, planurile de relocare, astfel că, în acest moment, se desfăşoară procesul de identificare al angajaţilor din Cluj interesaţi de transfer, atunci când postul lor va fi disponibil în Oradea. Se preconizează că transferul locurilor de muncă la Oradea să se desfăşoare în etape, în următorii doi ani, începând cu a doua jumătate a anului 2015”, mai spun reprezentanţii Emerson.

Momentan, compania are, la Cluj, aproximativ 2.300 de angajaţi şi 100 de locuri de muncă disponibile. În parcul industrial clujean au rămas Emerson Process Management - care produce regulatoarele de presiune Fisher produse Roxar de monitorizare şi asigurare a debitului, aparate de măsurare a debitului şi densităţii Micro Motion Coriolis, produse Rosemount Flow şi Rosemount Analytical, sisteme de control şi automatică PlantWeb Solutions Group - şi Emerson Commercial & Residential Solutions (instrumente RIDGID) şi dependinţe Appleton-ATX pentru descărcarea electrică luminoasă şi cutii de racord pentru medii neprevăzute şi nefavorabile.

Reprezentanţii Emerson spun că anul acesta nu se vor mai face relocări în România: ”Nu vor mai fi anunţate alte relocări în acest an. Emerson vizează să menţină funcţionarea integrală a  campusului din Cluj. Cum părţi din platforma de afaceri Emerson Automatizări Industriale se vor muta la Oradea, se preconizează ca celelalte activităţi/unităţi de afaceri ale companiei să îşi extindă producţia şi/sau serviciile de suport din Cluj. Investiţiile Emerson realizate în ultimii ani în România s-au dovedit de succes pentru stimularea creşterii companiei şi a satisfacţiei clienţilor, iar noi intenţionăm să continuăm strategia de investiţii în ţară. Această relocare planificată va susţine dezvoltarea viitoare a celor două facilităţi de primă clasă”.

Despre Emerson 

Compania americană Emerson şi-a concentrat la Cluj-Napoca activităţile de producţie din Europa: pe 8 iulie 2014 inaugura la Cluj o nouă unitate de producţie cu o investiţie de 55 de milioane de euro. Emerson a deschis în 2007 prima unitate de producţie la Cluj-Napoca, iar de atunci a investit peste 75 de milioane de euro în dezvoltarea capacităţilor de producţie. Emerson a fost înfiinţată în 1890 în St. Louis, statul american Missouri, şi a avut în 2013 vânzări totale de 25 de miliarde de dolari.

Mai puteţi citi:

Emerson îşi mută o parte din operaţiuni de la Cluj la Oradea. Compania americană: ”Continuăm strategia de investiţii în România”

VIDEO Shell, OMV şi British Petroleum lucrează cu aparatură "made in Cluj". Emerson a investit 55 de milioane de euro şi angajează 400 de ingineri

Compania americană Emerson a primit o scutire de impozite în valoare de 1,6 milioane de euro

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite