Clujul a primit patru microbuze şcolare. Mai urmează alte cinci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patru microbuze scolare au ajuns la Cluj
Patru microbuze scolare au ajuns la Cluj

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Valentin Cuibus, a anunţat miercuri că judeţul Cluj a primit patru microbuze şcolare noi, iar alte cinci urmează să sosească luna viitoare. Pentru a funcţiona la cote minime în anul şcolar următor, judeţul Cluj ar avea nevoie de 20 de astfel de microbuze.

Cuibus a precizat că până la începutul anului şcolar se încearcă aducerea a 15 până la 20 de microbuze şcolare noi. „Am cerut microbuze şcolare, primele patru au sosit alaltăieri. Urmează să sosească încă patru sau cinci care să fie repartizate judeţului cluj. Vom încerca până la începutul anului să avem minimul necesar. De 15-20 de microbuze am avea nevoie. Microbuzele sunt marca Ford, cu câte 16 locuri", a precizat Valentin Cuibus.

Potrivit şefului ISJ Cluj, două dintre ele au plecat deja spre comunele Gârbău şi Sînpaul, iar celelate două sunt parcate în curtea liceului Gheorghe Şincai şi urmează să plece în Baciu şi Gilău.

În ceea ce priveşte transportul şcolar, mai avem probleme în Chiuieşti şi în Căianu, acolo ne-ar mai trebui microbuze, a mai precizat şeful ISJ Cluj.

Potrivit lui Cuibus, de plata şoferilor şi de întreţinerea maşinilor se ocupă primăriile din localităţile unde acestea ajung.

„Şoferii trebuie plătiţi de comunitatea locală, care asigură, de asemenea, întreţinerea maşinii şi motorina. Aici sunt probleme, nu vreau să-i supăr pe primari, dar o să le explic ce cred eu că trebuie să facă să aibă o stabilitate în forţa de muncă din comune. Când iei o maşină nouă, timp de doi, trei  ani de zile nu ai nevoie de cheltuieli de întreţinere. În condiţii obişnuite, un şofer are un salar de 600 de lei, cu taxe ajunge la 900 de lei, plus cheltuielile de întreţinere, ulei şi alte câteva lucruri. Copiii sunt ai comunităţii, primarii trebuie să facă un mic sacrifiu. Ei primesc maşină gratis, trebuie să facă şi ei un efort", a mai adăugat Cuibus.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite