Clujenii au început anul cu cozi la ghişeele Primăriei pentru a obţine locuri de parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Circa o oră şi jumătate a stat un clujean pentru a ajunge la ghişeul Primăriei Mărăşti. FOTO: Remus Florescu
Circa o oră şi jumătate a stat un clujean pentru a ajunge la ghişeul Primăriei Mărăşti. FOTO: Remus Florescu

La fel ca în fiecare an, în prima zi de program a Primăriei Cluj-Napoca de după sărbători s-au format cozi interminabile atât la sediul central, cât şi la primăriile din cartiere. Întrucât contractul de închiriere a locului de parcare se face pe un an, în primele zile ale lunii ianuarie clujenii stau la cozi pentru a fi siguri că vor avea unde să-şi parcheze maşinile.

La Primăria din cartierul clujean Mărăşti, oamenii s-au trezit cu noaptea în cap pentru a prinde un loc bun la coadă. În jurul orei 8.00, când a început programul cu publicul, deja aşteptau 30 de persoane la intrarea în primărie. Clujenii stau la coadă în prima zi de lucru cu publicul a Primăriei, deşi cererile se pot depune până la finalul lunii martie. De ce? Întrucât contractele de închiriere se refac în fiecare an, iar unul dintre criteriile luate în considerare în distribuirea locurilor de parcare este “primul venit, primul servit”. Cei care îşi prelungesc contractele de anii trecuţi vor avea prioritate în distribuirea locurilor de parcare. 

S-a defectat sistemul de plată

La Primăria de cartier Mărăşti anul a început cu o defecţiune. Sistemul de plată a parcărilor s-a stricat timp de 30 de minute din prima oră de deschidere. Pentru a ajunge să depună dosarul pentru parcare, clujenii trebuie să stea circa o oră jumătate la coadă, aceasta însă nu le garantează un loc de parcare. Doar locurile de parcare pentru care nu se depun cereri de prlungire până la data de 31 martie a fiecărui an vor fi redistribuite în conformitate cu numărul de ordine al noilor solicitanţi.

Se pot depune cereri online 

Reprezentantul Primăriei a susţinut că cererile de parcări se pot face online, dar pentru plata abonamentului cetăţeanul trebuie să prezinte actele în original. "Dacă se obţine locul de parcare, atunci solicitantul se prezintă cu actele în original. Numai cu actele în original se poate face şi plata parcării de către cei care au obţinut prelungirea contractului", a susţinut Călin Ciobanu, de la Biroul Mass-Media al Primăriei. 

Tot reprezentanţii Primăriei au susţinut că depunerea cererilor de parcare trebuie făcută personal. Cu toate acestea, la Primăria locală Mărăşti, documentele originale nu erau verificate iar depunerea actelor s-a făcut şi prin intermediul altor persoane, chiar mai multe cereri depuse din partea unui singur individ, aceasta fiind o cauză a timpilor de aşteptare crescuţi şi a nemulţimirii cetăţenilor.

Citeşte şi 

Programul de lucru al Primăriei Cluj-Napoca de Sărbători

Primarul Emil Boc este acuzat că a făcut cadou unei firme de casă a municipalităţii 500.000 de euro

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite