Cioban român, ajuns ţintă pentru Mafia din Sicilia. Motivul pentru care mafioţii au jurat că îl vor ucide

0
0
Florin Scurtu (în mijloc) şi cei doi fraţi ucişi. FOTO Grandangolo.it
Florin Scurtu (în mijloc) şi cei doi fraţi ucişi. FOTO Grandangolo.it

În Italia, în Sicilia, a început „procesul anului”, în care va fi judecat un cioban român. Acesta riscă acum să-şi petreacă tot restul vieţii în spatele gratiilor pentru că a ucis doi mafioţi italieni, fără să ştie pe cine are în faţă.

Românul Florin Scurtu (23 de ani) se angajase ca cioban în localitatea italiană Deliella din Sicilia. Anul trecut, în ziua de 14 iunie, Scurtu a intrat în conflict cu fraţii Filippo (74 de ani) şi Calogero La Monaca (76 de ani), doi bătrâni mafioţi convertiţi în fermieri. 

Scandalul a izbucnit când aceştia i-au atras atenţia că intrase cu oile pe terenul lor. Înfuriat, românul a decis să le dea o lecţie şi s-a dus într-o zi ţintă spre casa lor. 

Aici, după un schimb de replici, Florin Scurtu şi-a pierdut cumpătul şi i-a atacat cu brutalitate pe cei doi. Se pare că românul i-ar fi fugărit în apropierea casei lor, iar după ce i-a prins i-a ucis zdrobindu-le capul cu nişte bolovani. 

O zi mai târziu, cei doi fraţi au fost descoperiţi fără suflare, la distanţă de 100 de metri unul de celălalt. 

Potrivit cotidianului La Repubblica, unul dintre ei a fost găsit cu capul zdrobit, iar trupul celuilalt zăcea carbonizat la o distanţă apreciabilă, lângă o maşină. 

Iniţial, carabinerii au crezut că ar fi vorba de o răfuială între două clanuri mafiote, cu atât mai mult cu cât cele două victime fuseseră membrii importanţi ai clanului La Monaca, o cunoscută familie mafiotă din Sicilia. Au aflat însă ulterior de răfuiala ciobanului cu cei doi fraţi, iar pista s-a dovedit a fi cea bună.

Colonelul Baldassare Daidone, de la unitatea de Carabinieri Caltanisseta, a anunţat că românul şi-a recunoscut vinovăţia. „Crima a fost brutală. În ziua crimei, Scurtu a mers la cei doi fraţi pentru o discuţie, care a degenerat într-un scandal, iar de acolo până la crimă nu a mai fost decât un mas. Prima dată, Scurtu l-a lovit pe Filippo, cu o piatră, în zona capului, iar mai apoi pe Calogero, care avea probleme cu mersul, folosindu-se de un baston”, a spus colonelul. 

După un an de la dubla crimă, procesul a început în Sicilia, notează La Sicilia.. Acum, românul riscă să fie condamnat la închisoare pe viaţă, dar nu aceasta e cea mai mare problemă. Cum cei doi fraţi făceau parte din La Monaca, membrii clanului au jurat răzbunare. 

Vă mai recomandăm şi:

Românul care a dat lovitura în Europa cu o licoare fermecată. „Când am ajuns acolo nu ştiam niciun cuvânt în limba lor”

IT-istul român care ura matematica, dar care a ajuns s-o studieze la universităţi de top din SUA

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite