Cazul care a provocat revolta unei întregi ţări. Un român din Spania şi-a decapitat partenerul, apoi l-a aruncat într-o livadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
roman ucigas

Un român din Spania şi-a ucis cu cruzime prietenul, după o ceartă, apoi s-a predat Poliţiei iberice. Acum, el riscă o pedeapsă exemplară.

Crima înfiorătoare a avut loc în 8 februarie 2019, iar procesul a început la finele anului trecut, la Ciudad Real. Spaniolii au fost surprinşi de cruzimea cu care a acţionat românul, care aproape şi-a ucis prietenul în bătaie, după care i-a tăiat gâtul, decapitându-l pur şi simplu. 

Românul şi prietenul său, despre care familia victimei spune că erau iubiţi, mergeau cu maşina spre Qiuntanar, dar pe drum au început să se certe. Conflictul a escaladat, iar agresorul s-a năpustit asupra spaniolului pe care l-a ţintuit sub o ploaie de pumnii. Lovit din toate părţile, în special în cap, ibericul a leşinat. După câteva clipe, românul a scos un obiect tăios, un fel de secure, cu care a lovit victima peste gât, aproape decapitând-o. Tribuna de Ciudad Real notează că românul a scăpat apoi de cadavru, pe care l-a aruncat într-o livadă de măslini aflată în drum spre Quintanar.

După ce a ajuns singur la destinaţie, stropit cu sânge pe faţă şi pe haine, ucigaşul a sunat la Poliţie, unde şi-a mărturisit crima. „Am făcut ceva foarte urât, am ucis un prieten”, a mărturisit el după ce s-a predat oamenilor legii.

El Espanol notează că trupul spaniolului a fost găsit într-o livadă din Cañada del Pito”, o zonă din oraşul spaniol Herencia.iar procesul a fost amânat din cauza pandemiei. La sfârşitul anului trecut, la primele înfăţişări, avocaţii românului au încercat mai întâi să demonstreze că clientul lor nu este în deplinătatea facultăţilor mentale. 

Ulterior, românul a pledat vinovat, însă spune că nu şi-a planificat niciun moment gestul şi că l-a ucis din greşeală pe prietenul său, încercând să convingă că a fost un omor prin imprudenţă, pentru care ar pimi pedeapsa minimă.

În schimb, familia victimei şi procurorul spun că este vorba despre o crimă comisă cu premeditare şi solicită 25 de ani de închisoare pentru ucigaş. În opinia lor, există circumstanţe agravante pentru felul în care românul şi-a ucis partenerul, profitând de încederea acestuia. Un verdict ar urma să fie pronunţat la începutul verii.

Vă mai recomandăm şi:

Erou cu repetiţie: Cum a ajuns un şofer român cetăţean de onoare în Italia. „Şi-a riscat din nou viaţa pentru noi”

Declaraţie jignitoare la adresa românilor făcută de un politician scoţian: „Cerşetorii români sunt toţi graşi ca nişte porci bine hrăniţi”

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite