Cele mai periculoase intersecţii din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În opinia şoferilor clujeni, intersecţia străzilor Octavian Goga şi Ţebei este una dintre cele mai periculoase.
În opinia şoferilor clujeni, intersecţia străzilor Octavian Goga şi Ţebei este una dintre cele mai periculoase.

Mai mulţi şoferi clujeni experimentaţi au fost chestionaţi de reporterii „Adevărul" cu privire la zonele din oraş unde circulaţia este cea mai dificilă. De departe, cele mai mari bătăi de cap le au cei care circulă prin intersecţia străzilor Octavian Goga şi Ţebei.

Semne de circulaţie mascate de vegetaţie sau amplasate în zone puţin sau deloc vizibile, intersecţii prost sau deloc semnalizate, străzi înguste pe care se parchează neţinându-se cont nici măcar de minime reguli de circulaţie - toate acestea le dau bătăi de cap, zi de zi, şoferilor clujeni.

Intersecţii mici şi păcătoase

Pe prima poziţie a „nepreferinţelor" şoferilor se situează intersecţia dintre străzile Octavian Goga şi Ţebei din cartierul Grigorescu. „E ciudat, strada e prea dreaptă, nu-ţi vine să încetineşti, pentru că nimic nu anunţă intersecţia. Indicatorul este ascuns după nişte tufe, iar vizibilitatea e redusă de un stâlp aflat exact în colţul străzii, dar şi de maşinile parcate şi pe stânga, şi pe dreapta. Acolo e şi un magazin, chiar înainte de intersecţie, unde se parchează nepermis", spune Sorin Chiş, de 33 de ani, şofer de taxi clujean.

Şoferii sunt deranjaţi şi de intersecţiile mici şi de străzile înguste, pe care se parchează la voia întâmplării. „Semafoarele mai fluidizează circulaţia prin intersecţiile mari. Cele mici, fără semafoare, acelea sunt păcătoase. Plus că şoferii tineri nu cunosc sau nu ţin cont de semnele de circulaţie şi poţi să circuli regulamentar, că intră ei în tine", este de părere Marcel Epure, şofer la o firmă de curierat.

Ar fi bine de evitat, susţin şoferii, intersecţiile Câmpului cu Mehedinţi, „Şapte Străzi", Fabricii cu Aurel Vlaicu, Moţilor cu Eminescu, Eftimie Murgu cu Calea Turzii. „La intersecţia «Şapte Străzi» s-a construit un giratoriu, dar e cam supradimensionat. Mulţi şoferi îl fentează, pentru că nu au cum, fizic, să-l ocolească. Plus că, de peste doi ani, este sens unic pe strada Emil Racoviţă. Dar nimeni nu ţine cont de asta, deşi sunt şi semne de circulaţie clare. Ne mai mirăm că sunt aşa de multe accidente?", se întreabă taximetristul Szikora Tamas, în vârstă de 47 de ani.

Semaforul instalat în apropierea Prefecturii, pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, mai mult încurcă circulaţia decât să o fluidizeze, susţin clujenii. „Cum se circulă dinspre Mărăşti spre centru, culoarea galbenă a semaforului ar trebui să dureze mai mult. Din cauza timpului prea scurt se ajunge de aşa de multe ori la accidente în zonă. Practic, galbenul e tot roşu, însă şoferii grăbiţi îşi forţează norocul", crede Sorin Chiş.  O altă nemulţumire a şoferilor se leagă de amplasarea din abundenţă a marcajelor „Cedează trecerea" pe străzi precum Nicolae Iorga. „Indicatoare din cinci în cinci metri, de nu-ţi mai vine să circuli pe acolo. La fel şi pe străduţele din zona Albac", arată alt taximetrist, Flaviu Pop, în vârstă de 22 de ani.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj, Alma Brehariu-Bruja, în municipiu au avut loc, în luna august, 15 accidente rutiere grave, soldate cu doi morţi şi 13 persoane accidentate grav. „Cele mai multe accidente s-au petrecut pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, pe străzile Observatorului, Fabricii, Moţilor, Traian Vuia, Bucegi şi Dâmboviţei", arată Alma Brehariu-Bruja.

Ce face Primăria?

Primăria Cluj-Napoca are în derulare implementarea managementului de trafic, susţin reprezentanţii instituţiei. „În scopul limitării accidentelor, dar şi a fluidizării circulaţiei au fost luate măsuri precum: realizarea unor praguri de sol, reorganizarea circulaţiei în anumite zone, instituirea de sensuri unice, amplasarea de indicatoare etc", spune Iulia Perşa, purtător de cuvânt al instituţiei.

Top 5 intersecţii periculoase

1. Octavian Goga cu Ţebei
2. „Şapte Străzi"
3. 21 Decembrie 1989, zona Prefecturii
4. Eftimie Murgu cu Calea Turzii
5. Cehoslovaciei cu Venus

Există şi alte intersecţii înCluj-Napoca ce vă dau bătăi de cap? Intraţi pe cluj.adevarul.ro şi spuneţi-vă părerea.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite