Ce-a câştigat Clujul, în 4 zile, din Untold Festival. Finalul unui eveniment cu 170 de artişti, peste 240.000 de participanţi şi 88 de ore de atmosferă magică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
David Guetta pe scena Untold Festival la Cluj  FOTO: Untold Festival, Dan Tăuţan
David Guetta pe scena Untold Festival la Cluj  FOTO: Untold Festival, Dan Tăuţan

Untold Festival, cel mai aşteptat eveniment muzical al anului în România, a adus, în perioada 30 iulie-2august, la Cluj artişti de top şi peste 240.000 de oameni, veniţi din toate colţurile ţării şi lumii.

Peste 240.000 de festivalieri, 170 de artişti, peste 88 de ore şi, în medie, circa 60.000 de participanţi zilnic. Acestea sunt cifrele oficiale oferite de organizatorii Festivalului Untold.

Vârfuri de audienţă s-au înregistrat pe Cluj Arena (Ursus Untold Arena) în ultimele două seri de festival datorită concertelor Armin van Buuren şi David Guetta. 

“Dorim să mulţumim festivalierilor şi comunităţii clujene pentru că au fost alături de noi. Am avut alături de noi un public cu un comportament exemplar, care ne-a sprijinit să realizăm o primă ediţie de succes cu foarte puţine incidente. Apreciem înţelegerea comunităţii locale şi vă reasigurăm de toată implicarea noastră de a respecta toate normele referitoare la amprenta în comunitate pe parcursul festivalului, fără de care acesta nu ar fi fost o reuşită. Ne bucurăm că după mai bine de şapte luni de muncă continuă, în care am visat şi am sperat să creăm un eveniment memorabil, am reuşit să oferim publicului o experienţă unică în România. Peste 150 de artişti au avut parte de showuri de neuitat la Cluj-Napoca şi toţi vor să se reîntoarcă anii viitori în faţa aceluiaşi public de neegalat. Eforturile noastre au fost răsplătite de entuziasmul şi aplauzele unui public nespus de frumos, pe care sperăm să-l vedem şi la ediţia următoare“, a declarat Bogdan Buta, directorul general al Festivalului Untold.  

Organizatorii spun că vedeta incontestabilă a Untold a fost scena principală de pe Cluj Arena, unde efectele speciale au încântat atât headlinerii, cât şi publicul. Acest lucru se vede şi din postările de pe Facebook sau Instagram - postări ce zeci de mii de aprecieri din toată lumea - ale artiştilor Avicii, Armin van Buuren, David Guetta şi ATB. 

Din totalul de participanţi, 15%, spun organizatorii, au fost turişti veniţi din ţări ca: Mexic, Noua Zeelandă, Japonia, Coreea de Sud, SUA şi Canada, Olanda, Polonia, Marea Britanie, Franţa, Germania, Ungaria, Cehia, Spania.
 

”Circa 5.000.000 de persoane au interacţionat cu pagina de Facebook al festivalului în ultima săptămână, dintre care peste 830.000 de fani au intracţionat direct cu pagina prin comentarii, like-uri şi share-uri. Spot-ul oficial al festivalului, teaser-ul şi videoul de prezentare a scenei principale au cumulat un reach de 1.067.000 şi peste 320.000 de vizualizări pe Facebook. Festivalierii s-au bucurat pe parcursul celor patru zile de atmosferă unică a oraşului din această perioada. Sala Polivalentă şi Parcul Central au întâmpinat, la rândul lor, festivalierii cu instalaţii pe perdea de apă şi proiecţii de video mapping, dar şi concerte şi multiplele activiţăţi de relaxare. Fanii muzicii rock şi retro au participat la convertele dedicate din Piaţa Unirii şi Euforia Music Hall, iar la Ştrandul Sun activităţiile de relaxare au făcut preferatele festivalierilor”, se arată într-un comunicat.

Vizitatori online

Între 29 iulie şi 2 august, untoldfestival.com a înregistrat aproape 500.000 de vizitatori unici, asta înseamnă minimum de 1.400 de vizitatori aflaţi simultan pe site în orice moment al zilei. 53% dintre participanţii la festival au intrat pe site de pe mobil şi tablete, iar potrivit unor date înregistrate, peste 75% dintre vizitatori au vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani şi vin ţări precum: România, Marea Britanie, Germania, SUA, Ungaria, Italia, Franţa, Spania, Olanda, Austria. 

Aplicaţia de mobil a festivalului, lansată cu 5 zile înainte de începerea evenimentului, are peste 30.000 de download-uri.

Despre Untold

Untold Festival a avut loc în perioada 30 iulie-2 august, la Cluj, şi a adus pentru prima dată în România, pe aceeaşi scenă, pe Avicii, Armin van Buuren, David Guetta şi Dimitri Vegas&Like Mike. Pe scenele Untold au mai urcat peste 150 artişti internaţionali şi naţionali ca: ATB, Fedde le Grande, Tinie Tempah, John Newman, Patrice, Dj Premier, AronChupa, Foreign Beggars, Wilkinson, ANDYC, Tom Odell, Sharam, Nic Fanciulli, Satoshie Tomiie, Michael Calfan, Lost Frequencies, Gentleman şi Gramatik.

Untold Festival este proiectul major de divertisment al programului Cluj-Napoca 2015 - Capitala Europeană a Tineretului, organizat de Federaţia SHARE Cluj-Napoca în parteneriat cu organizaţia Student Plus, fondator al Federaţiei SHARE Cluj-Napoca. 

Mai puteţi citi:

FOTO VIDEO David Guetta la Untold Festival, impresionat de public: „Sunteţi minunaţi!“. Cum s-a terminat festivalul

„Incredible festival in Cluj, last night”: Armin van Buuren pe Facebook despre seara magică petrecută la Untold Festival

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite