Detaliul care schimbă tot ce se ştia în cazul Elenei, românca ucisă cu sadism în Italia. „A ieşit în grabă cu o valiză din casa ei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
elena serban

Elena Şerban, o tânără de 31 de ani, a fost găsită duminică, 18 aprilie, moartă în baia unui apartament din Aosta, în nordul Italiei. Pe măsură ce evoluează ancheta apar o serie de detalii, în timp ce unele dintre ipotezele vehiculate iniţial sunt contrazise de la o zi la alta.

Într-o primă fază, anchetatorii au anunţat că din casa Elenei nu a dispărut nimic, iar varianta unui jaf a fost practic exclusă. Mai târziu, poliţiştii au admis că nu au găsit arma crimei, dar nici laptopul şi telefonul victimei, de unde ar fi putut afla detalii importante. Însă, câteva zile mai târziu, după arestarea principalului suspect, Gabriel Falloni, rând pe rând au apărut şi răspunsurile. Sau cel puţin o parte din ele.

Potrivit presei italiene, poliţiştii au recuperat laptopul şi telefonul româncei, iar în prezent analizează toate discuţiile purtate de aceasta în ultimele sale zile. Aşa au găsit informaţii că Elena a mai interacţionat cu Falloni. Mai mult,  se pare tânăra l-a cunoscut pe călăul ei după ce ar fi postat mai multe anunţuri pe site-urile de escorte din Italia.

Un răspuns, şi mai multe întrebări

Însă cea mai importantă noutate este că Gabriel Falloni a vizitat-o sâmbătă, 17 aprilie, pe româncă, iar imaginile surprinse de camera de supraveghere montată în holul blocului reprezintă dovada. Publicaţia italiană  Aosta Sera informnează că Falloni a ieşit după doar 38 de minute din apartamentul femeii, însă nu cu mâna goală. Ucigaşul a luat din casa Elenei o geantă plină cu bani, care a fost ulterior găsită în apartamentul său. „A ieşit în grabă cu o valiză plină cu bani din casa ei”, au dezvăluit surse din cadrul anchetei, după ce poliţiştii au vizionat imaginile surprinse de camera de supraveghere.

Acum, anchetatorii consideră plauzibil faptul că Falloni intenţiona de la început să o jefuiască pe tânără. Totul ar fi degenerat probabil în momentul în care românca a încercat să se opună, iar Falloni i-a tăiat gâtul şi a fugit cu cu toţi banii ei. Acum, poliţiştii aşteaptă alte răspunsuri, iar autopsia victimei ar trebui să răspundă la întrebarea dacă femeia a suferit violenţe sexuale înainte de a fi ucisă şi dacă există probe biologice care ar putea conduce la ucigaş. 

În privinţa lui Falloni, acesta a refuzat până acum să răspundă la interogatoriu. Bărbatul a fost arestat, iar acum se află într-o celulă din închisoarea din Brissogne, în aşteptarea procesului care va începe după ce anchetatorii vor găsi noi probe. 

Ce s-a întâmplat

Elena Şerban locuia într-un apartament la parterul unui bloc din Aosta şi se mutase abia cu trei săptămâni înainte de a fi ucisă. Până atunci, tânăra locuise cu mama şi cu sora ei la Lucca, în Toscana. De altfel, sora ei a fost cea care a i-a alertat pe poliţişti, după ce Elena nu i-a mai răspuns la telefon şi la mesaje. Pompierii au forţat o fereastră pentru a intra în casă şi au descoperit-o pe tânără pe jumătate goală, într-o baltă de sânge, în baie, notează La Repubblica.

Anchetatorii nu au reuşit să afle informaţii importante de la vecinii fetei. Aceştia nu o cunoşteau şi nu au auzit niciun zgomot suspect din locuinţa tinerei, ceea ce infirmă varianta unei lupte între victimă şi atacator. Medicul legist a exclus faptul că Elena ar fi încercat măcar să se opună, iar poliţiştii cred că tânăra îl cunoştea pe ucigaş şi că i-a deschis uşa fără să se teamă că ar putea fi atacată.

Vă mai recomandăm şi:

Cine e criminalul Elenei, românca ucisă cu cruzime în Italia: are antecedente penale şi obişnuia să abuzeze femei

Moartea cumplită a unei românce, subiectul unei cărţi de succes în Irlanda. Ucigaşii, nepedepsiţi de 13 ani

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite