Declaraţie jignitoare la adresa românilor făcută de un politician scoţian: „Cerşetorii români sunt toţi graşi ca nişte porci bine hrăniţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex Arthur este fost campion mondial la box în urmă cu 13 ani
Alex Arthur este fost campion mondial la box în urmă cu 13 ani

Fost boxer de top, campion mondial în ring, politicianul scoţian Alex Arthur a făcut o declaraţie surprinzătoare despre români, iar acum a revenit cu scuze şi spune că nu este xenofob şi că s-a exprimat greşit.

Alex Arthur este unul dintre cei mai apreciaţi foşti sportivi din Scoţia, iar cariera sa a fost încununată cu un titlu de campion mondial WBO la categoria super-pană, în 2008. Relativ recent, fostul boxer a intrat în politică, iar acum va candida din partea noului partid pro-independenţă al fostului premier scoţian Alex Salmond.

Arthur a intrat în atenţia scoţienilor cu două afirmaţii care au stârnit discuţii. Mai întâi, i-a luat în colimator pe români, despre care a spus că sunt cerşetori şi că sunt graşi ca porcii. Potrivit Daily Record, el a scris anul trecut că: „Cerşetorilor români din Edinburgh nu le este foame! Tocmai am trecut pe lângă ei, TOŢI sunt graşi ca nişte peste porci bine hrăniţi!” 

Scoţianul a revenit acum şi şi-a cerut scuze, mai notează sursa citată. 

„De fapt am prieteni români, unii aici, unii în România. Şi m-au avertizat despre anumiţi cerşetori din anumite zone şi despre modul în care se rotesc. Puţin mai târziu, a completat, pe Twitter, unde şi-a cerut scuze pentru afirmaţiile făcute anul trecut şi a precizat că nu a vrut să se înţeleagă că spune că toţi românii sunt cerşetori.

„Orice comentarii despre cerşetori care acum par inadecvate sunt interpretate greşit, dar aceasta este vina mea pentru formulare. Nu sunt în niciun fel rasist, aşa cum va confirma oricine mă cunoaşte. Nu am o problemă cu persoanele fără adăpost autentice, oricine ar fi, şi voi lucra pentru a ajuta la rezolvarea acestei probleme”, a adăugat el.

Fostul boxer a mai ieşit la rampă cu o declaraţie care nu a dat deloc bine în Scoţia şi care a deranjat autorităţile. Atunci, el s-a referit la vaccinurile contra COVID-19, apărute de curând.  „Da! Voi fi ok! Oh, aşteaptă, nu sunt gras sau bolnav, fără probleme de bază. Păstraţi-vă vaccinul!”, a scris atunci Arthur pe Twitter.

Acum, a revenit şi ăe această temă. „Sunt un boxer din clasa muncitoare şi n-am am consultanţi. Dar vreau să clarific câteva puncte şi să-mi cer scuze pentru orice faptă care ar fi putut fi evitată dacă m-aş fi gândit mai mult la cuvintele mele. Ni s-a spus că nu există dovezi că vaccinul opreşte transmiterea şi, ca om tânăr şi sănătos, nu mă aflu în niciunul dintre grupurile de risc. De atunci a devenit clar că vaccinările funcţionează şi sunt modul în care vom ieşi din această pandemie şi din toate problemele pe care le provoacă”

.

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite