Cazul bizar al unei familii care îl acuză pe Lucan: „Am făcut complicaţii. Soţul a rămas cu pietre la rinichi după operaţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona şi Andrei Marian
Simona şi Andrei Marian

Soţii Simona şi Andrei Marian au fost operaţi de Mihai Lucan în 2004, respectiv 2013. În primul caz a fost vorba de un transplant, iar în cel de-al doilea - de spargerea unei pietre la rinichi.

Ambele intervenţii chirugicale ar fi fost urmate de complicaţii, iar cei doi soţi susţin că vina i-ar aparţine lui Mihai Lucan. În martie 2004, Simona Marian primea un rinichi din partea unui verişor, iar operaţia efectuată de celebrul urolog la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj părea să fie un succes. Numai că, la două săptămâni după intervenţie, ar fi apărut prima problemă. 

„Am fost chemată să mi se scoată tubul, iar reacţia lui Lucan a fost una pe care n-am putut s-o înţeleg. M-a repezit şi mi-a spus că el face nu se ocupă de asemenea chestii mărunte. Apoi a plecat în America, iar când s-a întors şi m-a găsit internată m-a luat la rost şi m-a întrebat cât am de gând să mai stau în spital că-i ţin patul ocupat. De parcă ar fi fost vina mea că el nu mi-a scos tubul ca să pot pleca de acolo”, susţine Simona Marian.

Complicaţii din cauza medicamentelor

Câţiva ani mai târziu, începând din 2008, problemele ar fi revenit. Femeia spune că tratamentul prescris de Lucan i-ar fi făcut rău, iar starea ei s-ar fi agravat. În 2014, ea a ajuns din nou la spital, de această dată cu diaree cronică. „A fost o perioadă cumplită, totul a durat câteva luni. În spital mai erau internate şi alte persoane care aveau aceeaşi problemă, iar doi oameni au şi murit cât timp am stat eu acolo. E vorba de Cristi Rus din Alba şi Ana Boier din Baia Mare. Amândoi au făcut complicaţii, la fel ca şi mine, din cauza medicamentelor prescrise de Lucan”, a acuzat femeia.

În disperare de cauză, Simona Marian spune că a apelat la două clinici din Ungaria, mai întâi la Debrecen, iar apoi la Nyíregyháza, pentru a stabili dacă într-adevăr medicamentele i-au cauzat problema. Ulterior, ea a mers şi în Spania, la Madrid, pentru o consultaţie.

„Concentraţia din medicamente era de trei ori mai mică decât ar fi fost normal, aşa a reieşit din analizele făcute de medicii unguri. Apoi am fost în Spania, la Madrid. Spaniolii mi-au spus că nu mai au ce să-mi facă, că rinichiul funcţionează doar la 30% din capacitate şi că aş avea nevoie de un alt transplant. Mi-au spus că s-ar fi putut rezolva dacă ajungeam mai repede la ei”, a spus aceasta. 

Marcată de răspuns, Simona Marian l-a căutat din nou pe Mihai Lucan, pentru a se interesa care sunt şansele de a face un nou transplant: „Mi-a vorbit din nou urât, m-a luat cu „Hai, mă laşi? Când ai rinichi discutăm”. Chiar nu mă aşteptam la asta”.

Andrei Marian a fost operat tot de Lucan

Nici soţul femeii, Andrei Marian, nu ar fi fost ocolit de probleme. În 2013, el a ajuns la clinica privată a lui Mihai Lucan, Lukmed, unde a fost operat de litiază renală. 

„Soţul avea pietre la rinichi şi trebuia operat. Când am ajuns la clinica privată a domnului Lucan, ne-a întrebat direct dacă avem bani. I-am spus că da, mă privea cumva neîncrezător. L-a operat pe soţul meu, am plătit, dar am avut o surpriză neplăcută. La 12 noaptea ne-a trimis de la clinică la institut, a spus că va fi internat acolo, dar când am ajuns nu era niciun pat liber. Am fost nevoiţi să plecăm acasă, deşi el avea dureri cumplite. Apoi, după o săptămână de sângerări, am fost nevoiţi să revenim, era tot mai rău. Iar la control am avut o surpriză neplăcută: pe ecografie apărea că pietrele erau tot acolo. A văzut şi Lucan rezultatele, chiar s-a mirat că nu s-a rezolvat problema prin operaţie”, a relatat Simona Marian. Până în prezent, soţii Simona şi Andrei Marian nu au depus nicio plângere la Consiliul Medicilor.  

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite