Băile Cojocna, gata de deschidere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primii turişti sunt aşteptaţi la Cojocna duminică dimineaţa, de la ora 8.00. Preţurile sunt la fel ca anul trecut.

Totul este pregătit pentru întâmpinarea turiştilor dornici de o ieşire la scăldat la Cojocna. Angajaţii au tuns iarba, au curăţat bazinele şi au amenajat cele patru terenuri de sport - două de minifotbal şi două de tenis. „Totul este gata pentru turişti. Avem două bazine cu apă sărată, băi calde şi saună", spune administratorul băilor, Remus Beldean.

Preţuri neschimbate

Administratorul băilor se aşteaptă şi vara aceasta la o afluenţă de turişti. „Anul trecut au fost zile în care am avut şi 4.500 de turişti. Sperăm să fie o vară călduroasă, fără ploi", spune Remus Beldean.Administratorii au păstrat preţurile de anul trecut. Astfel, intrarea pentru un adult costă 10 lei pe zi, pentru tinerii cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, 5 lei, iar copiii beneficiază de acces gratuit. „Turiştii care vor să intre în incintă cu maşina mai trebuie să achite o taxă de 5 lei pe zi", adaugă Beldean.

Se deschide şi nu prea

Singurul impediment care ar putea amâna momentul deschiderii băilor este autorizaţia de funcţionare emisă de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Cluj. „Cel mai probabil, vom primi autorizaţia de funcţionare de la DSP până duminică. În cel mai rău caz, vom amâna deschiderea cu maximum o săptămână, dar sperăm să nu fie cazul", încheie administratorul.

Băile de la Cojocna au fost inaugurate anul trecut, după lucrări de modernizare care au durat doi ani, din fonduri PHARE în valoare de 2,4 milioane de euro. Apa sărată de la Cojocna este indicată în cazul afecţiunilor sistemului nervos, ale aparatului locomotor şi în cele reumatice şi endocrine.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite