Arestaţi pentru înşelăciune cu staţii de minat criptomonede. Atenţie de unde cumpăraţi aparatură online!

0
0
Suspecţii au postat anunţuri false pe internet. FOTO: Shutterstock
Suspecţii au postat anunţuri false pe internet. FOTO: Shutterstock

Doi timişoreni au fost reţinuţi de poliţiştii clujeni într-un dosar de fals informatic şi înţelăciune. Cei doi vindeau online staţii de minat criptomonede, cerând plata în avans pe baza unor facturi false.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Cluj au reţinut, în 5 ianuarie, pentru 24 de ore, o femeie, de 24 de ani şi un bărbat, de 25 de ani, din comuna Moraviţa, judeţul Timiş, bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de fals informatic şi înşelăciune.

Poliţiştii clujeni, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, împreună cu poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Timiş, Serviciului Criminalistic Timiş, Secţiei 8 Poliţie Rurală Deta, au descins la locuinţele celor două persoane, din judeţul Timiş.

Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada septembrie-noiembrie 2021, cei în cauză ar fi postat pe un site online, cu specific comercial, mai multe anunţuri fictive, privind vânzarea de plăci video şi staţii de minat criptomonede, fiind transmise cumpărătorilor facturi proforme false, iar ulterior ar fi solicitat plata în avans a produselor, în diverse conturi bancare.

Prejudiciu de 100.000 de lei 

Sumele de bani ar fi fost transferate în mai multe conturi bancare, deschise pe numele acestora, fără ca produsele să fie livrate ulterior cumpărătorilor. Prin comiterea acestor fapte, s-ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 100.000 de lei. În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, înscrisuri, carduri bancare, telefoane mobile şi cartele SIM, respectiv bunuri care ar fi fost utilizate la săvârşirea activităţii infracţionale.

Cele două persoane au fost conduse la poliţie, iar, în baza probatoriului administrat, poliţiştii au dispus măsura reţinerii, pentru 24 de ore, ulterior fiind încarceraţi.

La data de 6 ianuarie a.c., Judecătoria Cluj-Napoca a emis mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pe numele femeii de 24 de ani, iar, faţă de bărbatul de 25 de ani, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile. Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al poliţiştilor din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor. La percheziţii au participat şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş.

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite