Anchetă de proporţii la Cluj: peste o sută de poliţişti, jandarmi şi pompieri ar fi decontat concedii fictive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de poliţişti vor fi audiaţi în cadrul dosarului. FOTO: Poliţia Cluj
Zeci de poliţişti vor fi audiaţi în cadrul dosarului. FOTO: Poliţia Cluj

În jur de o sută de angajaţi ai inspectoratelor de poliţie, jandarmi şi pompieri din Cluj sunt bănuiţi că şi-ar fi decontat, timp de mai mulţi ani, concedii fictive. Astfel, aceştia au încasat ilegal suma de 1.450 de lei pe care fiecare o primeau anual ca să meargă în concediu.

Update 16.30

„În cauză sunt cercetaţi în calitate de suspecţi 118 anganaţi MAI şi o societate comercială din domeniul turismului împreună cu angajaţii săi (administratorul şi trei angajaţi)”, se arată într-un răspuns trimis redacţiei „Adevărul” de reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj. 

Infracţiunile pentru care se fac cercetări sunt: fals în înscrisuri sub semnătură privată şi înşelăciune. 

De asemenea, reprezentanţii Parchetului au precizat că nu este vorba despre tichete de vacanţă, deoare angajaţii MAI nu beneficiază de astfel de avantaje, ci despre sume de bani plătite pentru concedii.  

Ştirea iniţială

O mie de angajaţi ai MAI sunt vizaţi de o anchetă într-un dosar de înşelăciune, fals şi uz de fals cu tichete de vacanţă, relatează Digi24.ro. Poliţişti, jandarmi şi pompieri din Cluj sunt acuzaţi că ar fi decontat fictiv tichetele de vacanţă. 

Potrivit anchetatorilor, ar fi implicaţi în jur de o mie de angajaţi ai inspectoratelor de poliţie, jandarmi şi pompieri din judeţ, care s-ar fi folosit în mod fals de tichetele de vacanţă timp de mai mulţi ani, respectiv suma de 1.450 de lei pe care fiecare o primea anual ca să meargă în concediu. Concret, ei ar fi rugat mai mulţi prieteni care aveau unităţi de cazare să le elibereze facturi false, deşi nu stăteau nicio noapte cazaţi în respectivele pensiuni sau hoteluri.

Două agentţii de turism fictive ar fi eliberat astfel de facturi.

În dosarul în care se fac cercetări pentru înşelăciune şi uz de fals, face verificări şi ANAF.

Ancheta este instrumentată de Parchetul Tribunalului Cluj, unde vor avea loc  audieri.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Descoperirile care au schimbat istoria la Castelul Corvinilor. Secole în şir, nimeni nu a bănuit existenţa acestor comori

Misterele războinicilor daci îngropaţi alături de armele lor în actuala grădină a Castelului Corvinilor VIDEO

Cât adevăr este în legendele înfiorătoare despre Castelul Corvinilor. Semnificaţia reală a unei inscripţii misterioase

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite